Boli

# persoane vaccinate #vaccin #avantaje #astrazeneca

Vesti bune pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca. Ce avantaj au fata de alte persoane

Programele de vaccinare a populatiei impotriva covid sunt in plina desfasurare in toata lumea. Multe persoane au inca foarte multe indoieli in privinta eficacitatii acestor seruri anti covid, mai ales ca au fost facute foarte repede fata de alte vaccinuri.

 

Oamenii de stiinta si medicii sustin insa ca aceste vaccinuri sunt eficiente si reprezinta ca sunt singura solutie pentru a scapa de pandemie.

Unul dintre cele mai aplicate vaccinuri in Mexic este AstraZeneca-Oxford, care necesita doua doze, iar eficacitatea sa in studiile clinice a fost de 63,9% impotriva infectiilor simptomatice COVID-19.

Cu toate acestea, vaccinul Oxford este mai eficient decat se credea anterior, deoarece rezultatele pe teren au fost mai favorabile decat in ​​studiile clinice.

Intr-un forum Millennium, Dr. Celia Alpuche Aranda, coordonator al Centrului de Cercetare a Bolilor Infectioase (CISEI) al Institutului National de Sanatate Publica (INSP) din Mexic, a explicat ca eficacitatea vaccinului a crescut in mod semnificativ.

„Acum ca vedem eficienta sa in domeniu, care este in mod normal mai mica decat eficacitatea demonstrata intr-un studiu clinic foarte controlat, vedem ca este foarte bun. Cu o singura doza poate

proteja pana la 54%, dar cu doua doze creste la 88%, iar in protectia impotriva formelor grave, internarilor si posibilelor decese este peste 90%”, a explicat medicul.

De aceea, este important sa se aplice cele doua doze de vaccin, deoarece s-a dovedit ca protectia impotriva spitalizarii si decesului este favorabila.

Fiind unul dintre cele mai raspandite vaccinuri din Mexic, AstraZeneca a devenit, de asemenea, popular datorita efectelor secundare, in special la tineri.

Cu toate acestea, lipsa simptomelor dupa aplicare nu inseamna ca vaccinul nu functioneaza, deoarece fiecare organism reactioneaza diferit.

In ciuda procentului ridicat de eficacitate al AstraZeneca, dr. Alpuche a clarificat ca oricare dintre vaccinurile aplicate in diferite regiuni ale tarii este bun, deoarece toate au fost aprobate in studiile clinice.

„Trebuie sa ne vaccinam, deoarece acest lucru ne protejeaza impotriva formelor grave. Care este cel mai bun vaccin? Cel pe care il avem la indemana si nu il dispretuim pentru ca toate ne protejeaza impotriva formelor grave, internarilor si deceselor, dar trebuie sa continuam sa avem grija de noi insine », a clarificat medicul.

Alpuche a vorbit si despre combinatia de doze de diferite vaccinuri, dar a precizat ca oamenii de stiinta studiaza inca posibilitatea si siguranta ca acest lucru sa se intample.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului