Boli

# terminare pandemie #omicron #vesti bune #epidemiologi #pandemie

Vesti bune de la epidemiologi! Cand se termina pandemia si ce se va intampla dupa “uraganul Omicron”

Medicul epidemiolog Emilian Popovici face declaratii pe care lumea le astepta de multa vreme. Potrivit acestuia, dupa numarul mare de infectari provocat de Omicron, in intreaga lume, pandemia se va potoli, iar oamenii vor putea reveni la o viata cat de cat normala, va urma o perioada mai linistita pentru romani. 

 

Cu toate acestea, intrebat daca pandemia se va incheia in acest an, medicul Emilian Popovici a precizat ca nu este convins de acest lucru.   

„Pot sa spun cu siguranta ca dupa un val epidemic de o asemenea amploare, dupa ‘Uraganul Omicron’ asupra Europei, dupa o asemenea epidemie cu un nivel extraordinar de mare de infectari, urmeaza o perioada de liniste interepidemica, chiar daca virusul se mentine circulant”, a afirmat Emilian Popovici, potrivit realitatea.net. 

Perioada de relaxare va urma doar „in absenta aparitiei unei variante noi. Eu gandesc ca dupa un asemenea val epidemic va urma un val de liniste care poate fi prelungit, o perioada de apropiere de viata normala”, a mai declarat epidemiologul.

Specialistii INSP (Institutul National de Sanatate Publica), au anuntat ca in valul produs de Omicron, Romania se poate astepta la peste 25.000 de infectari in peiroada de varf. 

In acelasi timp, expertii in sanatate Publica si cercetatorii Octavian Jura si Razvan Chereches, au avertizat ca valul produs de Omicron va face ravagii in Romania, iar accelerarea infectarilor va fi necontrolata in lipsa vaccinarii si a masurilor de limitare a transmiterii comunitare a virusului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului