Boli

# record cazuri omicron #cazuri omicron #omicron

Varianta Omicron face ravagii. Record de cazuri Covid la nivel mondial

Varianta Omicron a inceput sa se extinda vertiginos in intreaga lume. Specialistii sunt in alerta, mai ales dupa ce luni, 27 decembrie, a fost inregistrat un nou record zilnic de infectari cu Covid-19.  Cresterea cazurilor a fost de 49% fata de acum o luna, cand a fost descopertia noua varianta Omicron.

 

Recordul anterior a fost inregistrat in decembrie 2020, dupa ce Turcia a raportat un numar urias de cazuri Covid. Media de sapte zile a cazurilor de luni a fost de aproximativ 841.000, o crestere de 49% fata de acum o luna, cand varianta Omicron a fost descoperita pentru prima data in Africa de Sud.

Mai exact, 1,44 milioane de oameni au fost testati pozitiv, luni, acesta fiind cel mai mare bilant de la izbucnirea pandemiei, in decembrie 2019. Specialistii sunt foarte ingijorati si din cauza variantei Omicron, care se raspandeste extrem de repede si devine dominanta la nivel global. Ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat se stie faptul ca aceasta varianta se sustrage imunitatii oferite in mod normal de vaccinuri si infectii anterioare.

Desi bilantul zilnic este in crestere, numarul deceselor zilnice de Covid nu a crescut semnificativ. Media de sapte zile a deceselor s-a situat la aproximativ 7.000 de la jumatatea lunii octombrie, dupa un varf cauzat de varianta Delta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare