Boli

# protectie pe viata #covid-19 #vaccin

Vaccinul care ar putea oferi protectie pe viata impotriva Covid-19, dezvoltat de oamenii de stiinta japonezi

Niste cercetatori japonezi, de la Institutul de Stiinte Medicale din Tokyo, dezvolta un vaccin impotriva Covid-19 ce ar putea oferi protectie pe iata fata de virusul din China, indiferent de varianta lui.

 

Noul ser ar putea ajunge pe piata insa abia anul viitor, in 2023. Echipa de experti, condusa de profesorul Mitinori Kohara, si-a bazat cercetarile pe un vaccin impotriva variolei dezvoltat, in secolul al XVIII-lea, de medicul britanic Edward Jenner.

Oamenii de stiinta japonezi vor sa creeze un virus variolic recombinat care sa contina proteina spike a virusului SARS-CoV-2, care provoaca COVID-19.

Cercetatorii considera ca acest ser ar putea duce la dezvoltarea imunitatii celulare impotriva coronavirusului pe tot parcursul vietii. Acestia au facut experimente pe soareci si au observat ca niveluri ridicate de anticorpi au persistat mai mult de 20 de luni. Si toti soarecii vaccinati, care au fost infectati cu gripa aviara 20 de luni mai tarziu, au reusit sa supravietuiasca.

"Am lucrat la diferite tehnologii de vaccinare, cum ar fi vaccinurile cu adenovirus si cu ARN, dar preparatele care folosesc vectorul virusului variolei sunt cele mai puternice dintre toate", a declarat Kohara pentru The Japan Times. In acelasi timp, acest tip de vaccin, potrivit acestuia, are putine efecte secundare si nu are nevoie de metode speciale de transport si depozitare.

In cadrul studiului, vor participa intre 150 si 200 de persoane, inclusiv persoane care au avut Covid si care au fost vaccinate.  Daca eficacitatea si siguranta vaccinului vor fi confirmate, faza finala a testelor clinice va incepe imediat dupa aceea, iar medicamentul va ajunge pe piata abia in 2024, daca proiectul va fi finantat corespunzator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare