Boli

#alaptare #vaccin # vaccin anticovid

Vaccinul anti-Covid, recomandat si mamelor care alapteaza

Vesti bune pentru femeile care alapteaza! Se pot vaccina impotriva Covid. Organizatia Mondiala a Sanatatii si Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor au declarat ca recomanda vaccinarea in cazul mamelor care alapteaza.

Acestea trebuie sa consulte insa medicul inainte, in cazul in care exista complicatii individuale specifice.

"Consideratii privind vaccinarea COVID-19 pentru persoanele care alapteaza - nu exista date privind siguranta vaccinurilor COVID-19 la femeile care alapteaza sau despre efectele vaccinurilor ARNm asupra sugarului alaptat sau asupra productiei / excretiei de lapte. Nu se crede ca vaccinurile cu ARNm reprezinta un risc pentru sugarul care este alaptat. Persoanele care alapteaza si care fac parte dintr-un grup recomandat sa primeasca un vaccin COVID-19, cum ar fi personalul medical, pot alege sa fie vaccinate", este recomandarea Centrului pentru preventia si controlul bolilor din Statele Unite.

Aceeasi recomandare a venit si din partea Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor.

"ACOG recomanda ca vaccinurile COVID-19 sa fie oferite persoanelor care alapteaza, similare cu persoanele care nu alapteaza, atunci cand indeplinesc criteriile de primire a vaccinului pe baza grupurilor de stabilire a prioritatilor prezentate de ACIP. Desi indivizii care alapteaza nu au fost inclusi in majoritatea studiilor clinice, vaccinurile COVID-19 nu ar trebui sa fie retinute de la indivizii care alapteaza, care altfel indeplinesc criteriile de vaccinare. Preocuparile teoretice privind siguranta vaccinarii persoanelor care alapteaza nu depasesc beneficiile potentiale ale administrarii vaccinului. Nu este necesar sa se evite initierea sau intreruperea alaptarii la pacientii care primesc un vaccin COVID-19", este recomandarea specialistilor ginecologi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare