Boli

#sanatate #sanatate vacanta #vacanta #riscuri #probleme concediu #riscuri vacanta

Vacanta de vis? Nu tocmai! Care sunt riscurile la care te expui in fiecare concediu!

Vacanta de vara nu iti relaxeaza doar mintea, ci si corpul. Intr-atat de mult, incat acesta devine vulnerabil la afectiuni banale cu care nu te-ai mai confruntat de luni de zile. Iata la ce probleme esti expus in timpul concediului!

Dinti sensibili

Un zbor cu avionul se poate transforma intr-o calatorie de cosmar, sustin expertii. Schimbarea altitudinii poate provoca dureri ale dintilor aparent sanatosi. Aceleasi simptome le poti intalni si in cazul scufundarilor acvatice sau a catararii pe un munte mai inalt de 2800 m. Cel mai bine este sa faci o vizita dentistului tau inainte de a pleca in calatorie, explica stomatologul american Luke Cascarini.

Tranzit intestinal lent

Presiunea din avion iti va afecta si functionarea aparatului digestiv. Cu cat zborul este mai lung, cu atat problemele vor fi mai mari. Deshidratarea si constipatia se intalnesc la peste un sfert dintre pasagerii imbarcati in curse aeriene lungi, sustine medicul londonez Charles Murray.

Infectii alimentare

Jumatate dintre turistii care calatoresc pe meleaguri straine sufera de infectii alimentare care le provoaca tulburari digestive (diaree etc.). In acest caz, medicii recomanda ca alimentele consumate in timpul sejururilor in strainatate sa fie bine spalate si bine gatite pentru a-ti proteja flora intestinala. Este si o ocazie de a servi o tarie dupa masa, vodka sau whiskey-ul avand efect dezinfectant.

Boala relaxarii

Infectiile spontane, printre care si tipica raceala de vara, poarta numele de boala relaxarii. Cercetatorii danezi au descoperit ca aproape 4% din populatia globului devine brusc vulnerabila in momentul in care abandoneaza rutina epuizanta de la munca. In mijloacele de transport - tren, avion, autocar -, riscul de expunere la o infectie, precum banala raceala, este de 100 de ori mai mare decat cel din mediul stradal.

Alergii

Ar trebui sa iti alegi vacantele in locuri cat mai putin expuse la polen, daca stii ca suferi de acest tip de alergie. In plus, pana si insectele iti pot strica vacanta. Ia in trusa de vacanta un unguent cu benzocaina sau hidrocortizon pentru a te proteja impotriva muscaturilor.

Atentie la nisip

Chiar daca ai gasit o plaja ferita, nu te repezi fara a-ti lua masuri de precautie! Acesta poate fi infestat cu fecale de animale si risti sa dezvolti o infectie. Foloseste, asadar, prosopul de plaja sau sezlongul pentru a te relaxa in perfecta siguranta.

Sursa foto: holycity.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare