Boli

#pandemie coronavirus # coronavirus romania #coronavirus #pandemie

Va disparea coronavirusul odata cu venirea verii? Raspunsul expertilor

Multe persoane se gandesc ca odata cu venirea verii si cresterea temperaturilor coronavirusul va disparea, la fel cum se intampla si in cazul altor virusi. Cu toate acestea, expertii sustin ca este prea devreme pentru a putea sti daca este un virus sezonier.

Potrivit dovezilor existente pana in prezent, coronavirusul este mai des intalnit in regiunile reci si uscate, in timp ce in regiunile calde si umede virusul se transmite mai lent. Cu cat temperatura si umiditatea sunt mai ridicate, cu atat rata de transmisie este mai mica.

Insa, potrivit cercetatorilor de la London School of Igiene and Medical Tropical, virusul s-a raspandit acum in fiecare regiune din toate zonele climatice, de la regiuni friguroase si uscate la regiuni calde si umede. Se observa un model sezonier in emisferele nordice si sudice. Dar regiunile tropicale apropiate de ecuator nu experimenteaza acelasi tipar.

De exemplu, in SUA, virusul este mai intalnit in state precum Washington si New York, unde exista o clima mai rece. In schimb, Texas si Arizona, state sudice cu clima umeda si calda nu sunt la fel de afectate. Nu e peste tot asa. In acelasi timp, in Australia a fost vara pana acum, cu toate acestea sunt peste 4.500 de persoane infectate.

Chiar daca teoria caldurii se confirma, asta nu inseamna ca omenirea scapa de noul coronavirus. Acesta ar putea lua doar o pauza, pana la toamna, cand ar urma sa revina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare