Boli

#urticarie dermatografica #urticarie #boli rare #opera de arta #boli

Urticaria dermatografica: Cum si-a transformat o femeie boala intr-o opera de arta

Ariana Page Russell are 34 de ani, este din New York si este una dintre putinele persoane care au reusit sa-si transforme boala intr-o reala opera de arta. Femeia sufera de urticarie dermatografica (dermografism), o boala rara, care afecteaza doar 4-5% din populatia lumii si care-i permite sa-si transforme pielea intr-o "panza" pe care deseneaza si picteaza diverse creatii. Iata ce presupune boala care a transformat-o intr-o artista de succes in America!

Ce este urticaria dermatografica si cum se manifesta?

Dermografismul este un soi de reactie alergica ale carei cauze nu au fost depistate inca si care se manifesta printr-o sensibilitate crescuta a pielii la atingeri. De fiecare data cand pielea este atinsa, respectivele zone se irita, inrosesc si se umfla, pe o perioada de maximum 30 de minute. Afectiunea nu este contagioasa, iar simptomele nu sunt dureroase.

Chiar daca nu se cunosc cauzele dermografismului, medicii considera ca aceasta afectiune rara, care afecteaza mai putin de 5% din populatia globului, ar aparea pe fondul unei sensibilitati excesive a membranei mastocitelor, celule responsabile pentru eliberarea histaminelor.

Boala ca arta

"Pielea este, pentru mine, o panza... cred ca este distractiv sa pot sa desenez pe mine insami si imi place acest lucru", a declarat tanara, care a hotarat sa-si transforme afectiunea intr-o forma de arta, in incercarea de a combate stigmatul care plana asupra ei.

Ariana a declarat ca transformarea suferintei sale intr-o arta nu a fost apreciata de toata lumea: "Oamenii cred ca este destul de ciudat. Unii dintre ei considera ca este frumos sau interesant, altii cred ca este dezgustator", a declarat tanara intr-un interviu acordat postului ABC.

Chiar si prietenii apropiati o tachinau si faceau tot soiul de glume, care-i intensificau frustrarile, lucru care a determinat-o sa urmeze cursurile facultatii de arte din cadrul Universitatii Washington din Seattle si sa-si transforme corpul intr-o opera de arta. A inceput sa-si "picteze" corpul, sa-si fotografieze capodoperele si sa le expuna publicului larg.

Nu exista un tratament care sa vindece complet boala, singurele optiuni terapeutice fiind medicamentele antihistaminice, luate cu scopul de a atenua simptomele. Cu toate acestea, terapiile medicamentoase nu functioneaza intotdeauna si au doar efect temporar.

Sursa foto: laurachenault.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare