Boli

#PortalMed #sfaturi medicale #e-book

Un nou e-book de stiri si sfaturi medicale de la PortalMed

De mai bine de un an ne confruntam cu pandemia de COVID-19, ceea ce a ingreunat accesul la consultul medical in persoana, la cabinet. In aceste conditii, un numar tot mai mare de persoane fac apel la telemedicina pentru a dobandi informatii cu privire la simptomele pe care le au sau pentru a cauta un diagnostic. Telemedicina chiar a fost desemnata de medicii de la Spitalul Universitar din Bucuresti drept “medicina viitorului”. In ultimul an, tot mai multe platforme si forumuri cu profil medical au incercat sa suplineasca consultul direct cu informatii oferite online de medici si personalul medical. O astfel de platforma este si PortalMed, care de la lansare, in martie 2020, functioneaza ca un outlet multimedia dedicat raspandirii informatiei medicale de calitate. Medicii specialisti implicati in proiect pun la dispozitia publicului informatii privind optiuni terapeutice, diagnostice si metode de preventie. 

 

Un e-book gratuit cu “Sfaturi medicale de sezon”

De la inceputul pandemiei, PortalMed a fost in serviciul comunitatii medicale prin publicarea informatiei de calitate, obtinute prin consultarea unor specialisti in domeniu. La un an de la lansare, platforma PortalMed ofera utilizatorilor sai un e-book gratuit dedicat afectiunilor cele mai frecvente din perioada de primavara si vara. Totodata, e-book-ul aduce in fata cititorilor cele mai importante stiri medicale din cercetare si studii clinice. Echipa PortalMed a consultat experti in domeniile alergologiei, dermatologiei, cardiologiei si imunologiei, care au pregatit un adevarat vademecum pentru a ne pregati pentru sezonul cald.

Sfaturi medicale pentru afectiunile dermatologice de sezon

Unul dintre specialistii consultati pentru realizarea e-book-ului “Sfaturi medicale de sezon” este Anca Pavelescu, medic primar dermatolog. Stiati ca pielea este cel mai mare organ al corpului uman? De aceea trebuie sa-i acordam o atentie sporita, mai ales in sezonul cald, cand expunerea la razele ultraviolete (UV) este mai intensa. Primavara si vara, rutina de ingrijirea a pielii trebuie sa includa folosirea cremelor cu fotoprotectie, pentru a evita arsura solara, dar si consecintele expunerii cronice la razele ultraviolete, precum cresterea riscului de aparitie a cancerelor cutanate si fotoimbatranirii. Se recomanda spalarea pielii cu geluri de dus care contin acid salicilic sau acid glicolic, pentru a evita probleme de tip acnee si foliculita. Totodata, trebuie sa evitam produsele de hidratare ocluzive, grase, si sa alegem produse de tip lotiune, bogate in apa termala, acid hialuronic si ceramide. Mai mult, protejarea pielii de razele ultraviolete ne va ajuta sa mentinem aspectul tanar si sanatos al pielii, amanand procesul de imbatranire. Mai multe detalii despre prevenirea afectiunilor pielii si nu numai pot fi gasite in “Sfaturi medicale de sezon”, e-book-ul conceput de PortalMed pentru a ne pregati sa ne bucuram de vara.

Lumea noua a sfaturilor medicale online

E-book-ul “Sfaturi medicale de sezon” marcheaza nu doar un an de existenta a platformei PortalMed dar si un eveniment media, fiind printre primele e-book-uri cu continut medical lansate in Romania. Echipa PortalMed isi propune sa continue seria inovatiilor media cu „Evenimentul PortalMed – editia primavara-vara”, la care suntem toti invitati sa paticipam online in luna mai.

Sursa foto: portalmed.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare