Boli

# barbat vindecat hiv # vindecare hiv #hiv

Un barbat infectat cu HIV in 1980 s-a VINDECAT: “Nu credeam ca voi vedea vreodata aceasta zi”

Un barbat care s-a infectat cu HIV  in 1988 s-a vindecat. Aceste este cel de-al patrule caz al unui pacient vindecat de HIV, spun medicii.  

 

Barbatul in varsta de 66 de ani a fost diagnosticat cu leucemie. Acesta a primit un transplant de maduva osoasa pentru tratarea leucemiei de la un donator rezistent, in mod natural, la virus. Transplantul a fost facut in incercare de a-l vindeca pe barbat de leucemie. Doar o coincidenta fericita a facut ca donatorul sa fie imun la HIV.

Transplantul facut loc in Califormia, Duarte, si deoarece a dorit sa-si pastreze confidentialitatea este denumit pacientul “City of Hope”, dupa denumirea spitalului.

Baratul a incetat sa mai ia medicamentele specifice HIV si se simte recunoscator ca a scapat de virus, mai ales ca multi dintre prietenii sau au murit din cauza infectiei HIV.

HIV (virusul imunodeficientei umane) afecteaza sistemul imunitar al organismului si poate duce la apariatia SIDA (sindromul imunodeficientei dobandite). 

Barbatul a fost diagnosticat cu HIV intr-o perioada in care tratamentele erau o necunoscuta. "Cand am fost diagnosticat cu HIV in 1988, la fel ca multi altii, am crezut ca este o condamnare la moarte.”, a spus acesta intr-un interviu.

"Nu m-am gandit niciodata ca voi trai sa vad ziua in care nu voi mai avea HIV", a mai declarat barbatul, potrivit ziare.com.

 Barbatul se afla acum in remisie de peste 17 luni. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului