Boli

#cancer de san #rosii #cancer #alimentatie

Uimitor! Cancerul de san, prevenit de consumul zilnic al unui preparat banal din rosii

Cancerul de san afecteaza, anual, milioane de femei din lumea intreaga. Nu mai este cazul sa ajungi in situatia de a fi diagnosticata cu aceasta tumoare maligna, intrucat cercetatorii americani de la Universitatea din New Jersey au descoperit secretul prevenirii lui in cel mai banal aliment: rosiile! Iata cum un singur pahar de suc de tomate pe zi te poate proteja de cel mai raspandit tip de cancer printre femei!

Cum reuseste sucul de rosii sa previna cancerul de san?

Se stia deja ca rosiile sunt unele dintre fructele cu rol important in combaterea mai multor tipuri de cancer, insa doar recent, specialistii au evidentiat adevaratele proprietati ale acesteia in combaterea tumorilor maligne de la san.

Potrivit oamenilor de stiinta, un singur pahar de suc de rosii consumat zilnic contine suficient licopen cat sa tina la distanta cancerul de san. Licopenul este substanta chimica responsabila pentru culoarea intensa a rosiilor si are multiple proprietati terapeutice in corp. Cel mai important rol pare sa fie stimularea secretiei hormonului adiponectina, considerat responsabil pentru combaterea malignizarii celulelor mamare.

Descoperirea cercetatorilor se bazeaza pe un studiu elaborat, testat pe 70 de femei cu varste peste 55 de ani, carora li s-a administrat cate un pahar de suc de rosii pe zi, timp de zece saptamani. Oamenii de stiinta au testat nivelurile hormonului adiponectina atat inainte, cat si dupa cele zece saptamani de administrare a bauturii din rosii. La sfarsitul experimentului, acestia au descoperit ca nivelul hormonului care combate cancerul era cu 9% mai mare decat inainte de test.

Specialistii sunt de parere ca sucul de rosii este o masura simpla si la indemana de prevenire a cancerului de san, la care femeile pot apela foarte usor, fara efort. In cazul in care nu pot consuma suc de rosii, pot apela si la alte produse pe baza de tomate, care au o concentratie mai crescuta din aceste alimente - bulion, supa sau ketchup facut in casa.

Sursa foto: diyfashion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare