Boli

#paturi ati copii # paturi ati #tulpina delta #raed arafat #declaratii #tineri #copii

Tulpina Delta afecteaza tinerii si copiii. Raed Arafat: "Pregatim paturi la ATI inclusiv pentru copii"

Tulpina Delta a devenit predominanta in intreaga lume, iar in Romania numarul cazurilor de infectii cu aceasta mutatie a coronavirusului au crescut accelerat in ultimele saptamani. Autoritatile sunt in alerta, iar specialistii avertizeaza ca aceasta tulpina afecteaza in principal tinerii si copii. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat ca se pregatesc paturi la ATI inclusiv pentru copii.

 

„Am zis ca vor fi cresteri, era normal dupa toate activitatile reluate. Oamenii au mai uitat ca masca este obligatorie in zonele aglomerate, in transportul in comun.Acum multi si-au asumat riscul. Inainte nu aveam arma, acum am avut-o. Faptul ca unii au hotarat sa nu se vaccineze, este alegerea lor.Totul depinde de comportamentul nostru: masca, respectarea regulilor de distantare si vaccinarea”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Seful DSU avertizeaza ca tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor si a copiilor, precizand ca in spitale se pregatesc locuri la ATI pentru copii.

„Noi ne pregatim. In Olanda a crescut foarte mult numarul de cazuri, sa vedem ce o sa fie la noi. Am avut discutii cu ministrul Sanatatii, cu managerii spitalelor. Pregatim inclusiv locuri de terapie intensiva pentru copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului