Boli

#trucuri raed arafat # truc covid #covid

Trucul lui Raed Arafat pentru a nu se infecta cu Covid. Ce face seful DSU

In urma cu cateva zile, dupa ce numarul cazurilor de infectii cu noul coronavirus a scazut, in Romania au fost introduse noi masuri de relaxare. Astfel, de sarbatori romanii nevaccinati vor putea merge la cumparaturi in baza unui test antigen, pe care vor trebui sa il efectueze in centre racordate la sistemul informatic national, dar vor putea organiza petreceri si acasa, cu un numar restrans de persoane.

 

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a venit cu cateva lamuriri in acest sens pentru a se asigura ca romanii au inteles ca aceste relaxari nu inseamna renuntarea la masurile de preventie, la vaccinare sau la testare.

„Noi le recomandam oamenilor si le spunem clar ca si in locuintele proprii trebuie sa respecte regulile, iar daca au de gand sa faca chefuri in apartament, sa limiteze numarul oamenilor si sa se asigure ca cei care vin, totusi, sunt testati, sunt trecuti prin boala sau vaccinati.

Chiar in casa ta, daca vin mai multi, asigura-te ca oamenii pe care ii inviti nu te pun in pericol si nu-i pun nici pe altii. Trebuie sa te asiguri sa nu fie imbulzeala, sa nu fie aglomerat, sa nu fie foarte multi din diferite case, din diferite gospodarii, pentru ca riscul de a aduce infectia si de a o transmite e foarte mare. (…)

Chiar daca situatia e neplacuta, chiar daca nu este cum ne-o dorim, sa acceptam ca poate, cu niste limite, la sfarsitul anului viitor vom ajunge mai aproape de normalitate.“, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

„La masa in familie, daca oamenii locuiesc impreuna, nu este o problema. Daca vin din mai multe case, trebuie sa respecte niste reguli. Sa nu fie imbulzeala. Daca vor face un test, previn raspandirea in randul lor, mai ales daca au persoane in varsta. Putem recomanda orice, important e ca oamenii sa inteleaga. Daca sunt mese de familie cu varstnici, cu nevaccinati, e bine ca toata lumea sa se testeze pentru a preveni infectarea persoanelor in varsta“, a spus Arafat.

Pentru a fi mai convingator, Raed Arafat a oferit propriul exemplu de comportament responsabil prin care reuseste sa tina virusul la distanta.

„Pe langa vaccinare, masurile celelalte, cele mai simple, sunt masurile de protectie sanitara: masca in zonele aglomerate, in spatii inchise, dezinfectia frecventa. Ai dat mana cu cineva? Fara nicio rusine iei dezinfectantul si dai pe mana. Si il dai si la persoana respectiva, daca vrei sa fii corect!“, a explicat seful DSU.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului