Boli

#depresie #oboseala cronica # medicamente depresie # tratament depresie #persoana deprimata

Trateaza depresia fara medicamente

Depresia implica tristete, pesimism si o preocupare constanta pentru problemele personale si sentimentul de mila pentru propria persoana. Persoanele deprimate isi pierd interesul pentru numeroase activitati si evita contactul social tocmai pentru ca nu mai simt nicio placere in a efectua activitatile obisnuite.

Lipsa energiei, oboseala cronica , somnul excesiv sau insomnia sunt semnele depresiei. Anxietatea, regretele, lipsa concentratiei sau gandurile negative sunt alte simptome ale depresiei. Iata cateva metode prin care poti trata depresia fara medicamente:
 

Controleaza-ti gandurile

Gandurile negative reprezinta principala cauza a depresiei. Incepe terapia antidepresie prin eliminarea din vocabularul tau a cuvintelor cu incarcatura negativa. Incearca sa inlocuiesti cuvantul "depresie" cu " stare proasta ". In acest fel vei avea o alta imagine asupra a ceea ce simti.

Gandeste-te din ce in ce mai des la lucrurile care iti fac placere, asociate cu starile pozitive si chiar de fericire.
 

Acorda mai multa atentie alimentatiei


Mancatul in exces, infometarea sau alcolismul sunt metode prin care persoanele depresive incearca sa isi suprime sentimentele. Eventual, aceste trairi ies la suprafata prin numeroase modalitati, inclusiv prin depresie.

Prin mancatul in exces, persoanele depresive incearca sa puna deoparte nemultumirile si sa amane rezolvarea acestora.

Incearca sa iti controlezi emotiile si gandurile si modul in care acestea actioneaza asupra apetitului tau alimentar. Inainte de a manca o bucata de ciocolata, gandeste-te cum sa rezolvi problemele care te chinuie.

Organizeaza-ti mesele in asa fel incat sa nu suferi de foame. Ideal este sa ai parte de 3 mese principale pe zi si 2 gustari. Poti manca orice, atat timp cat esti atent la portii.
 

Fa mai multa miscare


Miscarea si alimentatia potrivita sunt printre cele mai importante schimbari pe care le poti face in stilul tau de viata, atat pentru a indeparta depresia, cat si pentru a fi mai sanatos si activ.

Miscarea este extrem de importanta pentru persoanele aflate in suferinta psihica. Le ajuta sa isi mute gandurile negative de la problemele care ii framanta, la obiective clare.

Incepe prin a petrece mai mult timp in aer liber. Fa plimbari prin parc, urca scarile sau mergi cateva statii de autobuz pe jos. Apoi alearga cel putin 30 de minute in fiecare zi.

Vei observa o imbunatatire a starii tale psihice si vei fi mult mai motivat.
 

Fa schimbari


Incearca sa inlocuiesti vechile obiceiuri care te deprimau, cu unele noi, incitante, care iti vor pune mintea la contributie. Incearca sa inlocuiesti gandurile negative cu ganduri pozitive.

Umorul este un aliat de nadejde in lupta impotriva depresiei. Apeleaza la el de fiecare data cand ai probleme. Te va ajuta sa faci fata acestor probleme fara a cadea in depresie.
 

Fii realist


Reexamineaza asteptarile si prioritatile din viata ta. Daca este posibil, fa-le sa se potriveasca cu realitatea. Persoanele depresive cred de cele mai multe ori ca nu pot fi fericite fara anumite lucruri, posesiuni materiale, un salariu mai mare sau o persoana care sa ii iubeasca.

Poti elimina aceste probleme prin schimbarea modului de gandire. Invata sa accepti situatia si faptul ca anumite lucruri din viata ta nu se vor schimba niciodata.
 

Rezolva problemele personale


Pentru a invinge depresia, este indicat sa gasesti cauzele acestei stari. Incearca sa rezolvi problemele pe rand si nu te intoarce din drum atunci cand simti ca nu exista nicio cale de rezolvare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului