Boli

#tubulucus #gamba #ulcere venoase #boli #tratament

Tratarea ulcerelor venoase de gamba este acum mult mai usoara

Laboratoire Innotech International, Reprezentanta pentru Romania, are placerea sa anunte lansarea pe piata a unui nou produs inovativ - Tubulcus®, orteza tubulara de compresie indicat in tratamentul ulcerelor venoase de gamba.

Tubulcus® este o orteza tubulara de compresie fara calcai si cu laba piciorul deschisa, din material textil elastic, in ambele sensuri, tricotata, compusa din elastan, poliamida si bumbac, indicata in tratamentul ulcerelor venoase de gamba.

  • Ofera in mod constant si durabil presiunea eficienta si degresiva necesara pentru tratarea ulcerului venos.
  • Combate in mod eficient staza venoasa care reprezinta cauza ulceratiilor.
  • Se aplica repede si simplu datorita unui sistem facil (infasurator) ce ajuta la punerea Tubulcus in aplicare.
  • Se fixeaza perfect pe gamba, nu aluneca, nu face cute si nici nu strange.
  • Este igienic si confortabil (bumbac pe fata interioara ce intra in contact cu pielea).
  • Este reutilizabil dupa spalarea la 60° C. Testat dupa 20 de spalari fara sa-si piarda caracteristicile compresive.

Cum actioneaza pentru a permite cicatrizarea ulcerului?

Tratamentul prin compresia venoasa elastica este tratamentul medical de referinta pentru a combate staza venoasa cronica care cauzeaza ulcerul de gamba. Tubulcus® si-a demonstrat eficienta in tratamentul ulcerelor venoase de gamba. Firele folosite si metoda de tricotare fac ca Tubulcus® sa ajute la intoarcerea sangelui venos de jos in sus (spre inima) exercitand o presiune degresiva de la linia colorata, acolo unde este presiunea cea mai mare (zona ulcerului) pana in partea de sus a pulpei piciorului.

Compresia venoasa aplicata pe gamba este eficienta in cicatrizarea ulcerelor doar daca se foloseste zilnic. De multa vreme, ulcerele venoase sunt tratate prin aplicarea benzilor de compresie. Eficienta sistemelor de bandaj este recunoscuta, dar aceasta se obtine cu pretul inconvenientei si al disconfortului, care pot afecta complianta pacientilor.

Cum se foloseste Tubulcus®?

Tubulcus® se foloseste ca tratament al ulcerelor venoase de gamba, asociat cu tratamentul obisnuit al ranii. Aplicarea Tubulcus® se face in urma unei consultatii, dupa tratarea ranii, de catre un medic sau un asistent medical. Aplicarea este facilitata de folosirea unui aplicator. Tubulcus® se aplica peste pansament sau posibil bandaj. Este necesara masurarea pentru a alege marimea Tubulcus® potrivita pentru fiecare pacient.

Aplicarea, ce trebuie realizata intotdeauna cu pacientul/pacienta in pozitie de culcat pe spate, este foarte simpla si nedureroasa datorita sistemului facil de infașurare (ce se realizeaza cu ajutorul aplicatorului).

Locul firului colorat pentru reperul de presiune este foarte important pentru eficienta Tubulcus®: acesta trebuie sa fi e situat intotdeauna la acelasi nivel sau usor sub leziune, la cel mai jos nivel.Tubulcus® este reglabil pe lungime: cele doua capete din tricot care nu se destrama, pot fi taiate cu foarfecele pentru a-l regla la nivelul labei piciorului si, eventual, la nivelul gambei.

Cand doriti sa scoateti Tubulcus®, pentru a evita smulgerea brutala a pansamentului nu o faceti tragand de capatul inferior (din zona labei piciorului), ci trebuie scos incepand cu partea de sus.Tubulcus® se schimba in functie de frecventa tratamentului local si de pansare a ulcerului.

Tubulcus® este creat pentru a fi purtat in mod continuu, atat ziua, cat si noaptea.Tubulcus® se schimba in medie o data la 7 zile in momentul tratamentului local (cu exceptia cazului in care necesitatea tratamentului local este mai frecventa). Este reutilizabil dupa spalare (testat pe parcursul a 20 de spalari).

Tubulcus® este o reala inovatie, care si-a demonstrat superioritatea datorita sistemului de bandaj multiplu (multistrat) comparativ cu sistemele traditionale. Este creat pentru a fi purtat in mod continuu, atat ziua, cat si noaptea.

Pentru mai multe detalii, accesati: www.tubulcus.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului