Boli

#rau de masina #ceai menta #ghimbir #limonada

Tratament pentru raul de masina

Daca suferi de rau de masina , poti anticipa faptul ca fiecare excursie prelungita se va transforma de cele mai multe ori intr-un cosmar. Ameteala si starile de voma sunt doua dintre cel mai des intalnite simptome ale raului de masina, iar acestea nu vor face decat sa iti piara cheful cand va veni vorba de iesiri la mare, la munte sau oriunde altundeva.


Din fericire, exista cateva tratamente care pot preveni aparitia raului de masina. Iata-le pe cele mai bune:


Alcool medicinal


Ia in geanta o sticluta cu alcool medicinal si o batista de bumbac. Din cand in cand umezeste bastista cu spirt si inspira de cateva ori din aceasta. De cele mai multe ori, raul de masina poate fi prevenit cu ajutorul acestui truc foarte simplu si usor de aplicat.


Ghimbir


Consuma praf de ghimbir (radacina uscata si maruntita) cu jumatate de ora inainte de a pleca la drum. Daca nu ai la dispozitie acest ingredient, achizitioneaza de la plafar pastilute pe baza de ghimbir. Acestea sunt recunoscute ca fiind foarte eficiente impotriva raului de masina.


De asemenea, ceaiul de ghimbir actioneaza la fel de bine ca si praful de ghimbir. Prepara jumatate de litru de ceai (cumparat de la un magazin naturist), consuma jumatate din cantitate inainte de a pleca din casa, iar cealalta jumatate pastreaz-o pentru drum.


Chimen


Semintele de chimen, pe langa gustul lor foarte bun, au rolul de a calma stomacul, motiv pentru care este bine sa le consumi inainte de a pleca la drum. Aceste seminte se gasesc de obicei in supermarketuri, la raftul de condimente si costa in jur de 2 ron pliculetul.


Menta


O cana cu ceai de menta va calma si indeparta starile de greata provocate de mersul cu masina daca este consumat  cu 20 de minute inainte de a pleca la drum. Intr-o cana cu apa fierbinte adauga o lingura cu frunze uscate de menta si bea ceaiul indulcit cu putina miere de albine .



Cum sa previi raul de masina


Stai in fata


Daca este posibil, ocupa locul din fata, din dreapta soferului. Cele mai multe persoane care au incercat aceasta varianta au ajuns la concluzia ca nu au mai intampinat stari de greata si varsaturi atunci cand au mers pe distante lungi deoarece au fost atente la trafic si drum, lucru care le-a luat gandul de la raul de masina.


Deschide geamul


Coboara geamul masinii si permite aerului curat sa intre. Daca vei respira adang de cel putin 10 ori, in mod sigur te vei simti mult mai bine, iar starea de rau va disparea.


Scoate deodorantele de masina


Anumite deodorante sau parfumuri pentru masina sunt atat de puternice incat pot starni greata oricarei persoane. Acestea accentueaza starile de rau ale persoanelor care nu se impaca bine excursiile lungi cu masina, motiv pentru care este recomandat sa scapi de ele. Daca nu este masina ta, roaga-l pe sofer sa inchida deodorantul in portbagaj pe toata durata plimbarii.


Fa opriri dese


Pentru a impiedica instalarea starilor de greata si voma, este recomandat sa faci opriri din jumatate in jumatate de ora. Este suficient sa simti pamantul sub picioare timp de 5 minute, iar apoi poti porni din nou la drum.


Incearca sa dormi


Daca este posibil, ia un somnifer cu jumatate de ora inainte de a te urca in masina si incearca sa dormi pe toata distanta parcursa. In acest fel, nu vei intampina starile de rau.


Nu consuma mancaruri grase


Daca stii ca urmeaza sa pleci la drum lung, evita sa mananci alimente grase, care iti pot cadea greu la stomac. Cel mai bine este sa iei o gustare usoara, o salata sau un fruct.


Bea o limonada


Prepara-ti de acasa o limonada formata din sucul a doua lamai si eventual o lingura de zahar. Bea cate o gura de suc  din cand in cand. Sucul acrisor nu doar ca iti va alunga starea de greata, dar te va racori instant.


Medicamente pentru a preveni senzatia de rau de masina: Emetostop, Cocculus, Adaprogen.
 

Sursa foto : informaticapratica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului