Boli

#indigestie #tratament #ceai menta #scortisoara #balonare

Tratament pentru indigestie

Indigestia alimentara este o problema frecventa mai ales in sezonul cald, atunci cand alimentele se altereaza mai usor, dar si in zilele de sarbatoare, moment in care multe persoane mananca mai mult decat este necesar.  In general indigestia se manifesta printr-o durere de stomac si este insotita de balonare, stari de greata, reflux gastric si chiar voma .


Daca in mod obisnuit cea mai frecventa cauza a indigestiei o reprezinta alimentele nu tocmai proaspete, aceasta poate fi provocata si de alimente greu de digerat.


Printre alimentele greu de digerat se afla grasimile si carnea rosie, fasolea, ceapa, castravetii, dulciurile, alcoolul sau bauturile carbogazoase, iar atunci cand aceste produse sunt consumate in cantitati mari, indigestia se va instala in mod sigur.


Iata cateva metode naturiste prin care poti trata eficient indigestia:


carbune medicinal


carbunele medicinal indeparteaza rapid indigestia, arsurile stomacale sau balonarile daca este consumat imediat dupa masa, cu un pahar cu apa plata. De asemenea, carbunele medicinal poate fi luat si preventiv, cu jumatate de ora inainte de masa.


Ceai de seminte de marar


Ceaiul de seminte de marar este utilizat la nivel intern pentru indepartarea indigestiilor, a colicilor, dar si pentru combaterea insomniilor. O cana cu ceai de seminte de marar, consumata dupa o masa copioasa, va preveni instalarea problemelor digestive.


Ceai de ghimbir si scortisoara


Ghimbirul este recunoscut pentru faptul ca usureaza digestia si alunga senzatiile de greata. De asemenea, ghimbirul este un remediu excelent pentru tratarea durerilor de stomac. Ghimbirul poate fi consumat ca atare (tulpina proaspata) sau sub forma de ceai.


De asemenea, in combinatie cu scortisoara, ceaiul de ghimbir va micora nivelul de aciditate din stomac si va usura digestia.

Ceai de menta


Menta este o planta de baza in problemele stomacale. Aceasta calmeaza durerile de burta,  indepartand senzatia de greata, reface flora stomacului si usureaza digestia alimentelor.


Se consuma o cana cu ceai cald de menta, la 10 minute dupa masa.


Ceai de musetel


Ceaiul de musetel are in componenta sa ingrediente active antispastice si antiinflamatorii, motiv pentru care este un medicament perfect pentru tratarea problemelor de digestie. O cana cu ceai de musetel consumata imediat dupa masa va alunga orice problema stomacala.


Medicamente pentru indigestie: Digest-duo, Emetin, Gastroprotect, Colebil , Fiobilin, Furazolidon, Loperamid, Mezym, Triferment,  Ox Bill, Sanyzme sirop, Bil Plus, Espumisan.

Sursa foto : steadyhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare