Boli

#insomnie #miere #scortisoara #ceai verde

Tratament impotriva oboselii

Tot mai multi oameni se plang de oboseala, de ritmul alert in care traiesc, insa prea putini sunt dispusi sa ia masurile necesare pentru a scapa de aceasta dificultate. Oboseala nu este o problema care sa dispara de la sine. Aceasta este o tulburare de sanatate sau simptomul unei boli care trebuie tratata cu seriozitate, in cel mai scurt timp posibil.


Iata cateva masuri impotriva oboselii:


Concediu de odihna


Daca esti intr-o situatie de stres continuu la birou, poate ar trebui sa te gandesti la o saptamana de concediu in care sa te odihnesti cat mai mult si sa faci tot ce iti place. Renunta macar pentru sapte zile la stresul pe care ti-l provoaca traficul, jobul, vecinii sau alti factori citadini si retrage-te intr-un loc linistit. Aerul proaspat de munte sau casa bunicilor de la tara te vor ajuta sa te refaci complet si sa te intorci acasa ca nou, pregatit sa o iei de la capat.


Evita suprasolicitarea


Chiar daca simti ca poti face fata, evita sa iti asumi mai multe responsabilitati decat poti duce. Este normal sa vrei sa dovedesti ca esti un angajat exemplar, dar totusi nu iti risca sanatatea. De asemenea, daca ti se pare ca ai prea multe taskuri de indeplinit, incearca sa vorbesti cu superiorul pentru a reduce macar o mica parte din acestea. In acest fel,  nu vei mai ajunge acasa istovit, fara chef de vreo alta activitate (curatenie, timp petrecut alaturi de copii etc).


Sport


Persoanele care fac sport, chiar si in timpul saptamanii, sustin ca se simt mai revigorate si ca miscarea fizica le face sa fie mai rezistente si mai energizate. Daca doresti, poti opta pentru  15 minute de jogging intr-un parc de langa casa ta. Iar daca reusesti sa alergi dimineata, inainte de a pleca la munca, cu atat mai bine.


Relaxare totala


Cand esti acasa, uita de problemele pe care le ai, indiferent de domeniu si incearca sa te simti cat mai relaxat. Citeste o carte, asculta muzica, fa o baie relaxanta cu spumant, participa la diverse jocuri alaturi de ceilalti membri ai familiei sau desfasoara orice alta activitate te distreaza si te face sa te simti ca acasa.


Remedii naturiste impotriva oboselii


Ceai verde


Prepara-ti o cana cu ceai verde inca de la prima ora a diminetii. Acesta contine antioxidanti care distrug radicalii liberi si te energizeaza. De preferat este sa il bei indulcit cu miere si nu cu zahar.


Miere si scortisoara


Mierea este un medicament pretios in tratarea alergiilor, a anemiilor, insa  aceasta lupta cu succes impotriva epuizarii si a oboselii. Studii recente au demonstrat faptul ca o jumatate de lingurita de miere amestecata cu un varf de cutit de scortisoara consumat zilnic timp de o saptamana, reda vitalitatea si energia organismului.


Salvie


Oboseala intelectuala si astenia  pot fi combatute cu ajutorul salviei. Consumata sub forma de ceai sau pulbere , efectele benefice ale salviei vor deveni vizibile in numai cateva zile de la inceperea tratamentului.

Sursa foto : geoparent.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare