Boli

#insomnie #oboseala #valeriana #alimentatie

Tratament impotriva insomniei

Insomnia este o problema cu care se confrunta tot mai multe persoane din cauza stresului, a unui regim alimentar nepotrivit, a lipsei efortului fizic sau a administrarii anumitor medicamente.


Din pacate, administrarea somniforelor nu este cea mai potrivita metoda de indepartare a insomniei pe termen lung deoarece acestea pot crea dependenta. In plus, somnul este mai mult unul fortat, iar durerile de cap intampinate in fiecare dimineata sunt unul dintre punctele slabe ale medicamentelor pentru inducerea somnului.


In primul rand, este recomandat sa descoperi cauza insomniilor tale si apoi sa incerci sa o inlaturi. Iata cateva dintre posibilii factori care contribuie la imposibiltatea de a te odihni:

  • Stresul, surmenajul psihic;
  • Sedentarismul;
  • Regimul alimentar nepotrivit;
  • Consumul de substante cu efect excitabil asupra sistemului nervos (cafea, alcool, droguri, energizante , diverse ceaiuri sau medicamente etc);
  • Schimbari de fus orar , stil de viata etc.

Sfaturi utile pentru un... somn usor


Uita de probleme


In primul rand trebuie sa iti formezi un obicei ca atunci cand intri in casa, sa lasi in urma toate grijile, toate probleme si sa te bucuri de familia ta. Nu te mai ingrijora cu probleme care oricum se vor rezolva intr-un final. Daca vei reusi sa te debarasezi de toate maruntisurile care te framanta, te vei odihni mai bine.


Mananca sanatos


Macar la cina, incearca sa mananci alimente cat mai sanatoase si usoare. O salata de legume , un fruct sau o portie de supa sunt cele mai potrivite mancaruri pentru masa de seara. Cu cat mananci mai mult si mai greu, cu atat somnul tau va fi mai agitat.


Putin sport


Chiar daca ai un program incarcat, in mod sigur vei gasi 15 minute pe zi sa faci putin efort fizic. Fie ca alegi sa faci jogging in jurul blocului, sa pedalezi la bicicleta medicinala sau sa faci 20 de flotari, genuflexiuni si abdomene, somnul se va instala mai repede si mai bine.


Fara surse de lumina si electricitate


Atunci cand te pregatesti de culcare, aeriseste bine camera, trage draperiile si inchide toate aparatele care iti pot deranja somnul (televizor, radio, calculator et). Este de preferat sa scoti din priza toata aparatura care are diverse lumini sau becuri care iti pot deranja somnul.


Cu cat este mai intuneric, cu atat mai bine pentru tine.


Bea un ceai de valeriana


Valeriana a fost utilizata, pentru sute de ani, pe post de tranchilizant usor si somnifer. Mai mult decat atat, datorita efectelor sale puternice, valeriana a fost comparata cu diazepamul, singura diferenta fiind aceea ca planta nu produce dureri de cap sau ameteli dimineata.

Sursa foto : digitalcatharsis.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului