Boli

#programul Laptele si cornul suspendat #Laptele si cornul #toxiinfectii copii

Toxiinfectiile copiilor cauzate de programul „Laptele si cornul” - sabotaj sau problema nationala?

Vineri, Inspectoratul scolar Judetean (ISJ) Brasov a decis sa suspende in toate scolile din judet programul „Laptele si cornul” care urma sa se distribuie vineri si luni.

Mai multi elevi de la doua scoli, una din Brasov si o alta din Codlea, au ajuns vineri la spital fiind suspecti de toxiinfectie alimentara, dupa ce au baut laptele oferit la scoala.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov (ISU) Brasov a fost alertat dupa ce sase copii au dat semne de toxiinfectii alimentare la scoala generala nr. 2 din Codlea. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Brasov, cpt. Ciprian Sfreja, la Codlea este vorba despre sase elevi, in varsta de 9-10 ani, care acuza dureri abdominale si stari de ameteala.

Ieri, alti 37 de elevi din Galati au fost dusi cu ambulantele la spital, dupa ce au baut laptele primit la scoala. Copiii, cei mai mici dintre ei in clasa a doua, au inceput sa se simta rau dupa ce au consumat produsul livrat prin programul Cornul si laptele.

Presedintele CJ Galati, dr. Nicolae Bacalbasa, este de parere ca asistam la un fenomen ce devine o urgenta nationala, dar nu exclude nici un sabotaj.

”Este o problema nationala, cu multiple focare in tara. Problema programului laptele si cornul este o problema nationala, multi au luat in discutie oportunitatea acestui program. Probabil ca ar trebui abordata aceasta problema ca o urgenta nationala. Paharul acesta de lapte este sansa unui copil de a nu se culca flamand seara sau de a se culca semiflamind si nu flamand. Ca atare, aceasta situatie reprezinta o urgenta nationala majora care trebuie abordata nu la Galati, nu la Consiliul Judetean, ci de un ansamblu de institutii responsabile si nominalizate de lege, la Bucuresti, si cu maxima urgenta”, a precizat dr. Nicolae Bacalbasa, presedintele Consiliului Judetean Galati.

“Industria laptelui in Romania este o industrie importanta care, sigur, poate deranjeaza pe unii, poate este sabotata de unii. Este greu de emis o apreciere. insa, eu unul cred ca am in acest stat organe care urmaresc sabotajul”, a incheiat dr. Nicolae Bacalbasa.

Mesaj pentru cadrele didactice!

Vineri, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a facut, vineri, un apel catre cadrele didactice sa verifice produsele lactate si de patiserie care sunt distribuite elevilor si prescolarilor, pentru a evita cazurile de toxiinfectie alimentara.

„Aici este responsabilitatea celor care verifica alimentul de a-si face treaba. In plus, sigur, fac un apel la educatori, la profesori de a avea responsabilitate, de a avea grija de copii si, sigur, de a respecta regulile de igiena, dar, in ultima instanta, de a verifica alimentele pe care le distribuie”, a spus ministrul in cadrul unei conferinte de presa.

Sursa foto: gorjeanul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare