Boli

#coronavrus #covid-19

Tot ce nu stii despre noul coronavirus

Noul coronavirus face ravagii in intreaga lume. Cu toate acestea, datele prezentate de tari reflecta doar numarul de persoane testate si diagnosticate pozitiv. Copiii sunt cei mai putin afectati de virus, insa pot fi purtatori. Iata cateva lucruri pe care nu le stii despre noul coronavirus si cum afecteaza acesta oamenii.

Numarul de persoane infectate

Numarul real de persoane infectate nu este cunoscut. Cifrele facute publice de autoritatile din fiecare tara reflecta doar cazurile testate pozitiv. In tarile sarace se efectueaza foarte putine testari, prin urmare, multe persoane infectate nu sunt depistate. Pe de alta parte mai exista persoanele asimptomatice, care ajung sa se testeze foarte rar, in general in momentul in care vor sa plece in alta tara, daca li se cere un test la locul de munca sau pentru ca intra in contact cu o persoana testata pozitiv.

Care este rata de mortalitate

Avand in vedere faptul ca nu se stie numarul real de pacienti infectati, rata mortalitatii este incerta. Cu toate acestea, avand in vedere numarul raportat de persoane infectate si pe cea a desselor, rata de mortalitate este in prezent de 1%, insa aceasta difera de la o tara la alta.

Rolul copiilor in transmiterea bolii

Coronavirusul nu ii ocoleste pe cei mici. Cu toate acestea, cei mai multi sunt asimptomatici sau au simptome foarte usoare. Desigur, exista si copii care fac forme grave de coronavirus. Cu toate acestea sunt purtatori ai virusului, pe care il pot da mai departe. Nu se stie insa foarte clar timp de cate zil pot transmite noul coronavirus si cat de contagiosi sunt.

Covid-19, ca orice alt virus, sufera mutatii constant

Ca toate virusurile si noul coronavirus dezvolta constant mutatii. De regula, prin mutatii, virusul e asteptat sa devina mai slab, dar acest lucru nu poate fi garantat.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului