Boli

# tratament alergii # simptome alergii #cauze alergii #alergii de primavara #alergii

Tot ce nu stiai despre alergiile de primavara! Cauze, simptome, tratament

Pe cat de frumos este sezonul de primavara datorita caldurii si starii de bine care se instaleaza, pe atat poate fi de periculos din cauza alergiilor specifice.

Pentru ca acest anotimp sa nu mai insemne pentru tine o perioada a suferintei din acest punct de vedere, iata tot ce trebuie sa stii despre alergiile de primavara – cauze, simptome si, desigur, metode de tratament.

Cauzele alergiilor de primavara

Polenul reprezinta principalul declansator al alergiilor de primavara, acesta fiind eliberat de copaci si diverse alte ierburi cu scopul de a fertiliza alte plante.

Te intrebi cum este declansata alergia provocata de polen? In momentul in care polenul ajunge in nasul unei persoane alergice, corpul acesteia il percepe drept un pericol si elibereaza anticorpi. In acest fel sunt eliberate histaminele in sange, acestea fiind si cele care provoaca curgeri ale nasului sau mancarimi ale ochilor.

De asemenea, si praful poate provoca alergii. Acesta se regaseste in jurul casei, pe mobilier, covoare, lenjeriile de pat sau diverse alte obiecte. Alergiile provocate de praf se pot declansa odata cu realizarea curateniei de primavara.

Alte alergii frecvente aparute la noi in tara primavara sunt cele cauzate de Ambrozie.

Care sunt simptomele alergiilor de primavara

Este important sa stii cum poti recunoaste prezenta alergiilor de primavara. Printre cele mai comune simptome se numara urmatoarele:

  • Iritarea, lacrimarea si mancarimea ochilor;
  • Stranutul;
  • Tusea;
  • Curgerile nazale;
  • Inflamarea gatului.

De asemenea, in cazul unor persoane mai predispuse la alergii, acestea se pot manifesta chiar si prin intermediul crizelor de astm.

Cum sa tratezi alergiile de primavara

In primul rand este important sa stii ca alergiile de primavara pot fi prevenite prin curatarea frecventa a casei si a lenjeriilor de pat sau prin folosirea unor masti de fata pentru a acoperi gura si nasul.

Totusi, daca nu poti preveni aparitia alergiilor, acestea pot fi tratate in mod facil cu ajutorul unor medicamente sau seruri, precum:

  • Spray-urile nazale sunt cele mai frecvent utilizate tratamente in cazul alergiilor. Acestea au rolul de a curata alergenii din nas si de a usura senzatia de inflamatie.
  • Picaturile de ochi sau lacrimile artificiale au rolul de a curata polenul din ochi si de a reduce senzatia de mancarime.
  • Antihistaminicele sau antialergicele ajuta la reducerea stranutului, lacrimarii, inrosirii sau mancarimea ochilor. Anumite antihistaminice pot provoca stari de somnolenta, astfel incat este indicat sa fii extrem de grijuliu daca le iei in timpul zilei.
  • Decongestionantele orale sau nazale sunt utile pentru a elimina senzatia nasului infundat.
  • Bronhodilatatoarele sunt recomandate persoanelor cu astm, efectul lor fiind unul imediat. Acestea sunt benefice prin faptul ca relaxeaza musculatura bronhiilor si reduc simtitor senzatia de sufocare.

Cu toate ca pentru achizitionarea acestor medicamente nu este nevoie de prescriptie din partea medicului, este recomandat sa te consulti cu acesta inainte de a le utiliza. In acest mod vei avea siguranta ca vei urma cel mai potrivit tratament pentru tine. De asemenea, antihistaminicele si decongestionantele au perioade specifice in care pot fi utilizate, iar daca simti nevoia unui tratament mai lung este bine sa discuti cu doctorul.

Surs foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului