Boli

#toppere #somn linistit #somn

Topperele, solutia ideala pentru un somn linistit si bun

Topperele pentru saltele nu numai ca protejeaza impotriva murdariei, ci pot proteja de umiditate, daca utilizezi un topper saltea special, de protectie impotriva umezelii. Acest lucru este foarte important pentru copiii mici sau pentru oamenii bolnavi. Aceste toppere pentru saltele sunt moderne si pot avea chiar incalzire la suprafata, putand fi folosite in scopuri medicale. Dar cel mai important avantaj al unui topper saltea, este ca poate fi indepartat si spalat, ceea ce este foarte important din punct de vedere al igienei.

 

Chiar daca topperul pentru saltea nu este foarte murdar, este incantator sa il poti spala si apoi sa il pui reimprospatat peste saltea. Un alt avantaj al acestor articole de acoperire a saltelei, este faptul ca nu aluneca si sunt ideale, in special pentru saltele scumpe confectionate din satin.

Partea estetica a utilizarii unor toppere pentru saltea este de asemenea importanta. Poti sa comanzi intotdeauna un topper in culoarea care iti place cel mai mult si care se potriveste cu interiorul dormitorului. Poti alege intotdeauna calitatea tesaturii, alegand un topper din bumbac, satin, teak sau dintr-un tip de tesatura mixta. Si, bineinteles, poti alege stilul preferat.

Topperele pentru saltea pot fi cusute cu o banda elastica in jurul marginilor (colturi) sau cu o parte detasabila folosind un fermoar. Poate fi matlasata cu garnitura sau poate fi facuta dintr-o tesatura densa si stransa cu o banda elastica in jurul perimetrului sub saltea.

Topperele pentru saltelele moderne servesc si altor scopuri, nu mai putin importante. Acestea pot fi folosite:

  • In primul rand, pentru a prelungi durata de viata a saltelei, protejand suprafata de uzura, precum si de penetrarea umiditatii. Invelisurile protectoare pentru saltele reprezinta un mijloc de protectie impotriva umezelii, si, de multe ori sunt in special cerute de institutiile medicale, precum si de familiile in care exista copii mici sau bolnavi la pat.
  • In al doilea rand, pentru a imbunatati nivelul de confort al patului. Adesea, un topper pentru saltea este folosit pentru a schimba parametrii de rigiditate ai saltelei, pentru a acoperi suprafetele inconfortabile si, de asemenea, pentru a uni doua saltele, creand astfel, o saltea dubla.
  • In al treilea rand, ca agent antistatic si izolator termic, ceea ce este deosebit de important in sezonul de iarna.

Materiale toppere

In functie de scopul utilizarii, topperele pentru saltele sunt fabricate din diverse materiale naturale sau sintetice. Daca sunt folosite ca mijloc de protectie pentru saltelele ieftine, materialul principal este un jacard de bumbac. In productia de modele mai scumpe, se utilizeaza tesaturi in combinatie cu urmatorii excipienti:

  • Coaja de nuca de cocos;
  • Lana naturala;
  • Latex natural sau artificial;
  • Hollofayberom, struttofayberom, memoriksom (modificari ale spumei poliuretanice).

Pe langa saltelele de primavara bazate pe latex, topperele pentru saltea cu o umplutura similara sunt  folosite pentru a face patul mai moale. Modelele din coaja de nuca de cocos sunt utilizate pentru a spori rigiditatea saltelei. Toate materialele trebuie sa fie sigure, non-alergenice si sa respecte standardele de calitate impuse de normele europene.

Materialele hipoalergenice folosite pentru toppere saltele, sunt urmatoarele: bumbac natural, lana de oaie, tesatura tricotata si sintepon. Aceste componente permit trecerea aerului, pastreaza caldura si, in consecinta, creeaza conditii climatice optime pentru somn. Mai mult decat atat, acestea pot fi folosite pentru optimizarea rigiditatii.

Atunci cand cumperi o saltea, la inceput pare sa fie perfecta. Insa, dupa ce dormi pe ea, se dovedeste a fi prea dura sau destul de rigida. Folosirea unui topper pentru saltea va optimiza rigiditatea saltelei si va crea conditii confortabile pentru un somn sanatos.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului