Boli

# transplant de par #lifting facial #rinoplastie #chirurgia pleoapelor #implant mamar

Top 6 cele mai populare interventii chirurgicale estetice

Sunt din ce in ce mai multe persoane care isi doresc un abdomen plat, un bust mai mare, un nas remodelat sau indepartarea surplusului de grasime. Astfel, numarul interventiilor chirurgicale estetice a crescut considerabil in ultimii ani. Cele mai populare solicitari in ceea ce priveste interventiile chirurgicale cosmetice urmaresc, desigur, reteta tineretii fara batranete.

1 Rinoplastia, remodelarea nasului

Operatia de remodelare a nasului este una dintre cele mai comune proceduri cosmetice. Este o operatie populara in randul adolescentilor, care fie vor sa corecteze un defect de nastere, fie o problema medicala. Medicii recomanda, insa, ca operatia de rinoplastie sa aiba loc dupa implinirea varstei de 16 ani. Este o interventie usoara, in urma careia nu apar probleme majore, iar recuperarea dureaza intre una si trei saptamani.

2 Blefaroplastia, chirurgia pleoapelor 

Blefaroplastia  are drept scop indepartarea excesului de piele si grasime aflat la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Acest exces poate duce la aparitia ridurilor si pungilor, dar si la scaderea campului vizual. Din cauza acestor probleme, fata capata un aspect obosit. De obicei, aceasta operatie se face la pacientii de peste 35 de ani. Vindecarea dureaza o saptamana si rareori raman cicatrice vizibile.

3 Lifting facial

Cu ajutorul acestei interventii, fata capata un aspect mai fin, mai tanar. Interventia presupune indepartarea excesului de piele, ridicand si fixand straturile profunde de muschi. Cei care apeleaza cel mai des la aceasta operatie sunt pacientii cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani.

4 Transplant de par

Aceasta interventie consta in recoltarea unor fire de par impreuna cu radacina lor din zone in care parul este permanent prezent si introducerea lor in mici orificii in pielea capului, unde se doreste transplantul. Este o interventie care se realizeaza de foarte multi ani si rareori sunt intampinate probleme.

5 Liposuctie

Liposuctia este una dintre cele mai frecvente operatii chirurgicale cosmetice. Cu ajutorul acestei interventii sunt indepartate depozitele de grasime din anumite regiuni ale corpului (abdomen, coapse, solduri).

6 Implant mamar

Dupa liposuctie, marirea sanilor este cea mai dorita interventie chirurgicala in randul femeilor. Pentru operatia de implant mamar se face o incizie in zona areolei sau sub san, unde se pun implanturi cu gel de silicon, in functie de dimensiunea aleasa de pacienta. Operatia are putine riscuri, insa probleme pot aparea in ceea ce priveste alaptarea.



Sursa foto: dailyrecord.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului