Boli

#mistere medicale #interventii chirurgicale #malformatii #hpv #mutatii genetice

Top 5 mistere medicale ale lumii

Istoria medicala este incarcata de mistere pe care medicii incearca sa le descifreze. Chiar daca ai putea crede ca sunt situatii ce tin de domeniul fantasticului, de fapt aceste cazuri sunt reale, iar persoanele afectate de boli surprinzatoare incearca in fiecare zi sa se obisnuiasca cu afectiunile medicale de care sufera si sa suporte privirile dispretuitoare ale celor din jur. Iata cateva dintre cele mai interesante cazuri din lumea medicinei.

1 Fata care nu are varsta

Brooke Greenberg are 70 de centimetri inaltime si 13 kilograme. Ea arata si are mintea unui copil, insa are varsta de 20 de ani. Parul si unghiile sunt singurele parti ale corpului care i-au crescut de la vasrta de 4 ani. Desi a incercat terapie cu hormoni de crestere, aceasta nu a avut niciun efect, iar medicii sunt uimiti de starea ei.

Medicii i-au studiat cazul si i-au analizat ADN-ul pentru a observa daca exista vreo mutatie genetica din pricina careia fata nu mai creste, insa pana in prezent cercetarile au fost in zadar. Intre timp, parintii s-au consolat cu ideea ca fiica lor va ramane mereu un copil.

2 Fata care nu simte durerea

Gabby Gingras este o fetita in varsta de 12 ani care sufera de o boala genetica rara, cunoscuta sub numele de neuropatie vegetativa senzoriala. Aceasta boala nu o lasa sa simta niciun fel de durere. Desi ai putea crede ca lipsa durerii este unul dntre principalii factori petru a trai o viata fericita, adevarul este putin altfel.

Fetita se loveste de multe ori si isi face singura rau, intrucat nu isi da seama ca se raneste. Din cauza faptului ca s-a frecat foarte tare la ochiul drept, Gabby nu mai vede si si-a pierdut aproape toti dintii, rontaind jucarii dure. Pana in acest moment nu s-a gasit niciun leac pentru aceasta conditie medicala, insa daca persoanele afectate reusesc sa isi gestioneze starea, ele pot duce o viata relativ normala, precizeaza specialistii.


3 Barbatul-copac

Indonezianul Dede Kosawa are bratele, picioarele si fata acoperite de o scoarta, precum cea a unui copac. Medicii considera ca aceste "cresteri" pe suprafata corpului sunt cauzate de Human Papilomavirus (HPV), un virus care produce anomalii ale celulelor sau tumori la nivelul pielii.

In 2007, Dede Kosawa a scapat de 5 kilograme de scoarta, dupa interventii chirurgicale. Desi pentru o scurta perioada, Dede a putut sa isi foloseasca mai bine mainile si picioarele, acesta continua sa aiba nevoe de operatii la fiecare cateva luni. Un tratament care sa il ajuta sa scape de aceasta conditie medicala pentru totdeauna inca nu exista.

4 Femeia care vomita in permanenta

Maria Rogers suferea de episoade misterioase de varsaturi. Ea mergea la spital, iar medicii reuseau sa o ajute, insa cum ajungea acasa, reincepea calvarul. Femeia a descoperit in cele din urma ca singura modalitate prin care reuseste sa isi tina sub control aceasta stare este prin intermediul dusurilor fierbinti.

5 Femeia cu picioare uriase

Medicii au stiut ca este ceva in neregula cu Mandy Sellars inca din clipa in care s-a nascut. Picioarele femeii, ajunsa acum la varsta de 38 de ani, erau anormal de mari la nastere si au continuat sa creasca intr-un ritm alert. Astazi, picioarele sale cantaresc 95 de kilograme.
Specialistii nu au reusit sa diagnosticheze problema femeii, desi unii medici au banuit ca ar suferi de sindromul Proteus, o conditie medicala rara, care provoaca malformatii, inclusiv gigantism.



Sursa foto: foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare