Boli

#sanatate #joburi #stress #afectare sanatate

Top 4 joburi care iti distrug sanatatea

Schimbarea locului de munca nu este chiar floare la ureche in ziua de astazi. In ciuda supraspecializarii tale in diverse domenii sau dorintei de a inregistra succes in tot ceea ce vrei sa faci, un job nou si suprasolicitant iti poate afecta sanatatea. Ultimele studii efectuate la nivel global indica faptul ca un procent destul de larg, intre 20-40%, dintre angajati isi urasc locul de munca. Iata care sunt cele mai deprimante meserii de pe intreg mapamondul si efectele lor asupra sanatatii.

1. Pompier la datorie

Cu un program neregulat, favorizat de interventiile de urgenta, pompierii si politistii sunt printre cei mai afectati de meseria lor. Chiar daca la sfarsitul zilei pot contoriza cel putin o fapta buna, per total stilul lor de viata devine prea incarcat de stres. Efectele se vad in kilogramele in plus adaugate in cativa ani si o slabire a sistemului imunitar al organismului.

2. Angajat la call-center

Este o slujba preferata in general de catre tineri pentru oportunitatea de a lucra part-time. Dar cand pleci cu un bagaj de injurii culese zilnic de la zeci de potentiali clienti nemultumiti de telefonul primit, nu prea ai cum sa iti petreci tot restul zilei cu zambetul pe buze. Iar stresul are efecte nocive asupra intregului organism, afectand sistemul cardiovascular, sanatatea mentala etc.

3. Secretara la un service auto

Nu este o gluma: statistic vorbind, 97% dintre secretare sunt femei si 99% dintre mecanicii auto sunt barbati. Dincolo de lipsa priceperii femeilor in problemele care pot aparea sub capota unui automobil, va trebui sa suporti si glumele mecanicilor din jurul tau, fapt care genereaza stres, anxietate si chiar episoade depresive.

Citeste si: Vrei sa te lasi de fumat? Vezi detalii aici 

4. Barbatul intre femei

Hairstylist intr-un salon unde toate colegele tale sunt numai femei. Daca esti si heterosexual, acest job poate reprezenta bomboana de pe coliva. In ciuda aparentei placeri de a te invarti toata ziua printre reprezentanele sexului fumos, vei pleca naucit la finalul programului de munca.

Sursa foto: mooneevalleyacupuncture.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare