Boli

#coma #accidente #minuni medicale #decapitare #picioare bionice

Top 4 cele mai fascinante minuni medicale

Unii oameni reusesc sa sfideze moartea si sa isi continue viata intr-un ritm cat de cat normal, dupa ce au suferit accidente groaznice. Miracolele medicale nu se intampla doar in filme, ci si in viata de zi cu zi, iar de acest lucru s-au convins cel mai bine cei care au fost la un pas de moarte, suferind accidente dure, dar care au gasit taria sa-si revina si sa o ia de la capat, uimind lumea medicala. Iata cateva cazuri care te-ar putea convinge ca miracolele medicale exista!

1 Decapitat, dar viu

Decapitarea interna se produce atunci cand capul este desprins de coloana vertebrala, fara ca pielea sa se rupa. In 98% dintre cazuri, decapitarea interna este fatala, insa exista si cazurile celor care au supravietuit in mod miraculos. Jordan Taylor este unul dintre ei.

In toamna lui 2008, Taylor a fost implicat intr-un accident rutier, cand un camion a lovit masina in care se afla. Intrucat a avut centura pusa, barbatul a ramas blocat in scaun, insa impactul a fost atat de puternic, incat capul i s-a desprins de gat.

Medicii au reusit sa ii reataseze capul de sira spinarii, folosind placi din metal si tije din titan. In majoritatea cazurilor de acest gen, supravietuitorii raman imobilizati pe viata, insa Taylor, care avea 10 ani in momentul accidentului, a plecat mergand din spital trei luni mai tarziu.



Si Rachel Bailey, o tanara din Phoenix, Arizona, a reusit sa supravietuiasca, dupa ce a suferit un accident, in urma caruia craniul i s-a desprins de coloana vertebrala. Pompierii ajunsi la fata locului i-au acordat rapid primul ajutor, iar femeia a reusit sa se recupereze in mod miraculos.

2 A cazut de la etajul 48 si a supravietuit

In decembrie 2007, Alcides Moreno si fratele sau Edgar au cazut de la etajul 48, dupa ce platforma pe care se aflau s-a desprins si a cazut in gol. Edgar a murit in momentul impactului, insa Alcides, care avea 37 de ani in momentul accidentului, a supravietuit.

Dupa ce a suferit 16 interventii chirurgicale, barbatul s-a trezit, iar la inceputul lunii ianuarie a inceput sa vorbeasca. In cadrul unei conferinte de presa, medicii au descris vindecarea lui Moreno drept "miraculoasa" si "fara precedent".

3 A supravietuit dupa ce a fost taiat in doua de un camion

Peng Shulin a suferit in 1995 un accident de circulatie, in urma caruia corpul sau a fost taiat in doua de un camion. Medicii i-au prelevat grefe de piele de pe fata pentru a acoperi bucata de corp ramasa. Peng Shulin nu doar ca a reusit sa supravietuiasca in mod miraculos accidentului, insa acum poate chiar sa mearga, multumita unei proteze de forma unei cupe, careia i-au fost atasate picioare bionice.

4 S-a trezit dupa 19 ani de coma

Polonezul Jan Grzebski s-a trezit dupa 19 ani in care a fost in coma. Barbatul a intrat in coma in 1988, dupa ce a fost lovit de un tren. Medicii se asteptau ca el sa mai traiasca doi sau trei ani, insa sotia sa nu si-a pierdut nadejdea si a stat alaturi de el, ingrijindu-l. Aceasta a avut grija sa il mute la fiecare ora, timp de 19 ani, pentru a preveni escarele, acele leziuni la nivelul pielii, care apar la persoanele imobilizate.

In 2007, barbatul si-a revenit si a fost surprins sa afle ca Partidul Comunist nu mai era la putere, iar oamenii vorbeau la telefoane mobile.



Sursa foto: peacefulprosperity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare