Boli

#alerte de sanatate #sanatate #medicina # boli bizare #boala taietorilor de lemne

Top 3 boli bizare pe care medicii nu si le pot explica

De fiecare data cand ne imbolnavim singura noastra speranta sunt medicii. Cu ajutorul experientei si aparaturilor de ultima performanta, acestia reusesc sa afle cu exactitate afectiunile care ne dau mari batai de cap. Totusi, exista unele boli deosebit de neobisnuite, carora nici cei mai priceputi medici nu reusesc sa le gaseasca o explicatie. Iata cateva dintre cele mai bizare boli, care s-au transformat in adevarate enigme medicale:


1. Boala somnului

Imagineaza-ti ca intr-o zi o persoana ajunge acasa cu mari dureri in gat. Este rapusa la pat de aceasta raceala si ajunge sa inghete instant, ca o statuie, ramanand cu ochii in gol. Dupa cateva zile, aceasta se trezeste si incepe sa reactioneze ca un posedat.

Ei bine, aceasta scena nu este dinr-un film de groaza, ci o boala rara, careia medicii nu i-au gasit pana acum nicio explicatie, desi a fost descoperita la inceputul secolului 20. Se numeste encefalita letargica, sau boala somnului, si nimeni nu are idee de unde a aparut.

La inceput, victimele acestei boli se plang de dureri in gat, apoi au halucinatii si incep sa se comporte ca niste nebuni, apoi adorm. Desi aceste persoane par cazute intr-un somn profund, in realitate, acesti oameni sunt pe deplin constienti, insa incapabili sa se miste. Multe persoane au decedat in timpul acestei etape, iar cele care si-au revenit cu greu au putut trece peste acest cosmar, ramanand cu probleme grave de comportament, fiind foarte violente.


2. Boala taietorilor de lemne din Maine

In anul 1878, medicii din nordul orasului Maine s-au confruntat cu o boala foarte ciudata, care i-a afectat in principal pe taietorii de lemne. Acestia aveau un comportament extrem de ciudat: sareau intruna si tipau ca niste fetite, la cea mai mica provocare.

Pe langa asta, taietorii de lemne din Maine faceau exact ceea ce le spuneai cand erau in transa. Specialistii spun ca aceasta boala vine ca o stare de sugestibilitate, combinata cu un reflex de tresarire hiperactiv, care poate transforma victimele in niste roboti sclavi pe termen scurt. Medicii sunt de parere ca aceasta boala enigmatica este una genetica, deoarece ii afecteaza doar pe taietorii de lemne din Maine, Canada.


3. Sindromul din cap

Aceasta afectiune a aparut in anul 2010, in Africa de Est. Se numeste sindromul din cap, iar victimele acestei boli sunt cuprinse de o stare incontrolabila de a da din cap, ca si cum s-ar bucura de o melodie pe care o aud doar ei.

Aceasta boala misterioasa a fost descrisa pentru prima oara in Tanzania, in anul 1960. Desi atunci nu a prea fost luata in calcul, in ultimii ani aceasta afectiune a revenit, iar medicii nu reusesc sa ii gaseasca nicio explicatie.

Sindromul din cap poate aparea la orice varsta si este declansat de obicei de temperaturile scazute sau in timpul mesei, de aceea foarte multe persoane care sufera de aceasta boala sunt si subnutrite.

Specialistii cred ca in originile acestui sindrom s-ar afla un parazit din Africa, insa ei nu isi pot explica de ce oamenii care il contracteaza au aceste miscari incontrolabile din cap.

Sursa foto: realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare