Boli

# nitril # manusi nitril #manusi

Tipuri de manusi de unica folosinta. Iata cum alegi cele mai potrivite solutii pentru activitatea ta!

 

Alegerea celor mai potrivite manusi de unica folosinta este simplu de realizat, atat timp cat tu cunosti principalele categorii de produse si beneficiile le ofera fiecare dintre acestea.

Principalul rol al manusilor de unica folosinta este de garanta un nivel ridicat de siguranta impotriva agentilor patogeni, leziunilor sau substantelor toxice. Secundar, ele permit o dexteritate excelenta si costuri de utilizare foarte avantajoase.

Iata mai multe informatii utile despre acest subiect, astfel incat sa identifici in mod corect cele mai potrivite manusi de unica folosinta pentru nevoile reale pe care le ai.

1. Unde poti utiliza manusi de unica folosinta?

Aceste produse asigura un spectru extins de aplicabilitate, fiind utile atat in domeniul medical (evaluarii de rutina in cabinet / interventii chirurgicale), cat si in arii de business variate, precum HoReCa sau segmentele de SPA si beauty (manichiura-pedichiura, make-up, hair styling etc).

2. Cum se clasifica manusile de unica folosinta?

2.1. Dupa material

In functie de materialul din care sunt realizate, manusile de unica folosinta asigura beneficii variate, indiferent de domeniul in care activezi. Cele mai des utilizate materiale sunt:

 Latex

Material ce asigura un nivel ridicat de protectie. Manusile din latex sunt deosebit de rezistente la rupere si intepare, fiind produse ideale in activitatea de evaluare medicala din cabinete de specialitate sau in cadrul interventiilor chirurgicale.

 Manusile de unica folosinta din latex permit confort sporit si o foarte buna sensibilitate tactila. Latexul este un material moale, ce se muleaza excelent pe mana utilizatorului, insa nu aluneca, beneficiu ce permite siguranta si control, in diferite activitati.  

 Nitril

Manusile din nitril reprezinta cea mai buna alegere pentru persoanele alergice la latex. Nitrilul este un material ce permite o fixare facila a manusilor pe maini, fara posibilitatea alunecarii.

 Asigura o rezistenta deosebita la acizi, hidrocarburi si alte substante toxice, fiind recomandat pentru saloane de cosmetica sau laboratoare de analize medicale. Nitrilul este un material aproape la fel de flexibil ca latexul si ofera o senzatie placuta la contactul cu mainile. Manusi din nitril de unica folosinta poti gasi in oferta celor de la Lime Medical.

2.2. Manusi de unica folosinta pudrate si nepudrate

Manusile de unica folosinta pudrate au avantajul de a fi introduse cu mai multa usurinta pe maini, datorita peliculei cu care sunt acoperite. De obicei, se utilizeaza amidonul de porumb pentru pudrare.

Insa unele persoane pot fi alergice la astfel de compusi, de aceea, exista si varianta manusilor de unica folosinta nepudrate.

2.3. Manusi de unica folosinta chirurgicale si pentru examinare

Manusile de examinare sunt, de obicei, utilizate in spitale si alte unitati de ingrijire medicala non-invaziva, fiind utile in prevenirea contaminarii incrucisate, intre pacienti si personalul medical. Manusile de examinare sunt realizate din diferiti polimeri, inclusiv latexul si nitrilul. Pot fi pudrate si nepudrate, nu sunt sterile si pot fi ambalate in cutii sau pungi, comparativ cu cele chirurgicale (ambalare individuala).

Manusile chirurgicale sunt necesare in timpul operatiilor, pentru a preveni o posibila transmitere a anumitor afectiuni, intre pacienti si personalul medical. Acestea sunt asociate unei dimensionari mult mai precise si asigura niveluri de precizie si dexteritate mult mai ridicate. Comparativ cu cele examinare, manusile chirurgicale sunt mai lungi, sterile si ambalate individual, in perechi. 

Cele mai bune manusi de unica folosinta

Cu ajutorul informatiilor pe care le-ai descoperit in randurile de mai sus, este mult mai usor sa comanzi online din oferta Lime Medical cele mai potrivite manusi de unica folosinta pentru nevoile tale. Vezi produsele disponibile in stocul actualizat si adauga in cosul de cumparaturi solutii ce asigura protectie deplina, confort in utilizare si dexteritate excelenta.

 Sursa foto: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare