Boli

#coronavirus #echipamente medicale #echipamente

Tipuri de echipamente de protectie impotriva coronavirusului in unitatile sanitare

Pandemia de coronavirus a ingenunchiat intreaga planeta, iar valul 4 al acesteia pare unul mult mai agresiv decat primele trei. De aceea, se recomanda ca toti oamenii sa respecte masurile de protectie impotriva acestui virus, si cu atat mai mult in unitatile sanitare.

Cadrele medicale, in prima linie

Cei care se afla in prima linie in lupta cu acest virus sunt cadrele medicale, care sunt mult mai susceptibile de a se imbolnavi. De aceea, acestea trebuie sa isi ia masuri suplimentare de protectie, in afara de cele clasice pe care le respecta toata lumea, cum ar fi purtarea pe perioada programului de lucru de manusi nitril sau manusi latex. Da, este dificil, dar trebuie sa ne gandim ca trebuie sa reusim sa invingem acest virus nemilos, iar medicii si toate cadrele sanitare sunt si ei oameni, care au familie care ii asteapta acasa sanatosi.

Echipamente de protectie

Atunci cand intra in saloanele in care se afla internati pacientii cu noul coronavirus, cadrele medicale trebuie sa poarte in mod obligatoriu masca de protectie, manusile despre care aminteam mai sus, halate unica folosinta, chiar si ochelari de protectie, incaltaminte speciala sau sorturi.

In schimb, personalul medical sau chiar paramedicii, care nu intra in niciun fel in contact cu cei infectati cu COVID 19 nu au obligatia de a purta echipament de protectie. Totusi, pentru binele lor, macar masca de protectie si manusile ar fi indicate. De fapt, si ei au inteles prea bine ca nu este de glumit, si sunt foarte stricti in ceea ce priveste masurile de protectie.

In cazul in care este vorba despre o unitate sanitara unde se face triajul, personalul sanitar nu trebuie sa atinga pe nimeni si sa respecte o distanta minima de 1 metru fata de orice persoana, iar celor care au probleme respiratorii trebuie sa li se ofere masti de protectie.

Cei care manipuleaza probe, respectiv laborantii, trebuie sa fie la randul lor ceva mai constiinciosi in ceea ce priveste purtarea de echipamente de protectie, si trebuie sa poarte halate, masti, protectie pentru ochi, manusi, pentru ca exista riscul de a intra in contact cu materialele analizate si astfel sa se imbolnaveasca.

Traim, cu siguranta, vremuri speciale, cand nimic nu mai este dupa cum consideram noi, normal. De fapt, in ultimul an, normalitatea s-a schimbat enorm, si noi trebuie sa ne adaptam. Nu este timpul sa plecam urechea la tot felul de teorii ale conspiratiei care ne vorbesc despre cipuri si alte minunatii, ca de fapt boala nu exista si altele asemanatoare. Renunta la aceasta atitudine si intelege ca nu este vorba de nimic altceva decat de o boala care nu alege si care iti poate pune in pericol chiar si viata. Chiar daca tu esti de parere ca nu este chiar atat de grav, si refuzi sa respecti recomandarile autoritatilor in acest sens, nu inseamna ca toti ceilalti trebuie sa plateasca pentru greselile tale. Hai sa fim alaturi de cadrele medicale si sa le intelegem daruirea si sacrificiul din aceste momente!

Sursa foto: sanito.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare