Boli

#tensiune arteriala #remedii hipertensiune #tensiune arteriala Paste #suplimente de plante medicinale

Tensiunea arteriala dupa distractia de Paste: cum sa o reduci fara medicamente

Stresul pregatirilor de Paste, excesul alimentar, oboseala resimtita dupa excursiile cu prietenii si distractia peste masura pot provoca hipertensiune arteriala. Intrucat este binecunoscut faptul ca hipertensiunea poate cauza boli de inima, cei mai multi oameni recurg la medicatie pentru a o tine sub control. Exista insa si remedii naturale prin care tensiunea arteriala poate fi redusa, pe care te invitam sa le descoperi in cele ce urmeaza.

1 Usturoi si ceapa

Invata sa mananci zilnic usturoi si ceapa pentru a preveni cresterea tensiunii arteriale. Atat usturoiul, cat si ceapa ajuta la calmarea inflamatiilor arteriale, care ar putea duce la cresterea colesterolului, ajutand si la prevenirea lipirii de trombocite, care ar putea provoca coagularea sangelui. Lipirea de trombocite se produce in momentul in care sunt consumate alimente grase. Asadar, in perioada Sarbatorilor de Paste, este indicat sa nu consumi preparate grase in exces.

In plus, usturoiul contine alicina, un compus puternic care actioneaza ca antibiotic si ajuta la vindecarea infectiilor cutanate.

Pentru ca usturoiul sa ajute la scaderea tensiunii arteriale, este recomandat sa consumi suc proaspat din usturoi, un catel de usturoi in lapte cald sau usturoi in stare naturala.

Cat despre ceapa, aceasta este un agent natural care impiedica inchegarea peste masura a sangelui, astfel incat vasele importante nu se blocheaza. Poti consuma ceapa ca atare sau in mancarea gatita.

2 Suplimente de plante medicinale

Fructele de paducel contin flavonoide, acizi, uleiuri esentiale si vitaminele C si B, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Preparatele de paducel au proprietatea de a regla tulburarile nervoase ale inimii, exercitand o actiune calmanta asupra sistemului nervos. Atat frunzele, cat si fructele de paducel protejeaza vasele de sange, dilatandu-le, si ajuta astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui.

Excursiile din perioada Sarbatorilor Pascale pot reprezenta una dintre cauzele hipertensiunii arteriale, de aceea este recomandat consumul de fructe si frunze de paducel, dupa eforturile moderate, pentru a aduce tensiunea arteriala in limitele normale.

3 Consuma legume radacinoase

Adauga in alimentatia ta legume radacinoase, precum cartofi dulci, morcovi, sfecla, patrunjel, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Radacioasele sunt, de obicei, bogate in potasiu - mineral despre care studiile stiintifice au aratat ca ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. Una dintre cauzele cresterii tensiunii arteriale este deficitul de minerale, de accea este important sa consumi cat mai multe alimente bogate in minerale, cum ar fi radacinoasele.

4 Renunta la zahar

Zaharul este extrem de daunator atunci cand vine vorba de tensiunea arteriala. Consumul excesiv de zahar poate provoca rezistenta la insulina - situatie in care pancreasul produce o cantitate mai mica de insulina-, motiv pentru care organismul nu isi mai poate indeplini functiile. In plus, zaharul nu mai permite hranirea propice a celulelor cu magneziu.

Reducerea consumului de zahar si inlocuirea acestuia cu alimente bogate in magneziu va ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale. Asadar, incearca ca in perioada Sarbatorilor de Paste sa nu consumi foarte multe preparate dulci.

Sursa foto: videojug.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare