Boli

#somn #smartphone #deformare coloana #smartphone vedere

Telefonul mobil iti afecteaza vederea, auzul si somnul!

"Spune-mi ce telefon mobil ai, ca sa-ti spun ce probleme de sanatate risti!". Astfel ar putea fi adaptat celebrul proverb in cazul persoanelor care detin un smartphone. Potrivit Daily Mail, posesorii de astfel de gadgeturi isi pun sanatatea in pericol cu fiecare minut petrecut in fata ecranului, mai ales ca exista persoane care il deschid si de 150 de ori intr-o singura zi! Iata ce probleme de sanatate iti poate provoca telefonul mobil inteligent.

1. Iti strica vederea

Daca te dor ochii dupa ce ai "rasfoit" ziarul preferat in editia electronica pe telefonul mobil, afla ca nu este nicio surpriza. Faptul ca te concentrezi sa privesti un ecran mic pentru o perioada mai lunga de timp iti poate usca ochii, iar acest lucru duce la inflamatii si infectii ale globilor oculari. In plus, specialistii recomanda ca micutii sa nu se joace prea mult timp pe un astfel de gadget, intrucat vor avea nevoie de ochelari mai devreme decat este cazul.

Mareste-ti textul de pe ecran si foloseste telefonul intr-o camera luminoasa, pentru a evita efectul de orbire cauzat de un ecran prea luminos. Evita sa il folosesti pe o perioada mai mare de 15 minute, mai spun specialistii.

2. Deformeaza coloana vertebrala

Smartphone-urile ne schimba postura. "Atunci cand citim de pe telefon sau tableta avem tendinta de a ne apleca capul foarte mult. Aceasta pozitie pune presiune pe partea superioara a coloanei vertebrale si comprima nervii care merg pana la cap. Rezultatul sunt durerile de cap, oboseala si rigiditatea", explica Kirsten Lord, fizioterapeut britanic.

3. Modifica pozitia maxilarului

Folosirea excesiva a smartphoneului poate modifica linia maxilarului. Pe masura ce inaintezi in varsta, elasticitatea pielii scade, iar gesturile repetitive prin care te apleci de mai multe ori pe zi pentru a vedea ceea ce este pe ecranul tabletei sau al smartphone-ului iti pot modifica linia maxilarului.

4. Afecteaza auzul

"Atunci cand asculti muzica la castile telefonului, in special la un nivel sonor ridicat, poti sa ai auzul afectat", explica Karen Finch de la Hearing Care Centre din Ipswich, Marea Britanie.

5. Iti perturba somnul

Obiectele electronice, cum sunt computerele, tabletele sau telefoanele mobile inteligente emana acea lumina albastra care interfereaza cu hormonii naturali, precum melatonina, care te ajuta sa ai un somn linistitor. Foloseste un ceas clasic pentru a te trezi dimineata si renunta la alarma de pe telefon.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului