Boli

#infectie coronavirus #coronavirus #vaccin

Te-ai imbolnavit de COVID? La cat timp poti face vaccinul?

Persoanele care s-au infectat cu noul coronavirus se pot vaccina anti-COVID imediat dupa iesirea din izolare in cazul persoanelor asimptomatice si la 14 zile dupa vindecare in cazul persoanelor cu simptome.

 

Iata mai jos explicatiile oferite de Ministerul Sanatatii:

"Expertii recomanda vaccinarea si pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost stabilita durata imunitatii dobandite in urma bolii, aceasta putand varia de la o persoana la alta.

a) Pentru persoanele care s-au infectat INAINTE de prima doza a vaccinului, specialistii precizeaza ca aceasta poate fi administrata la cel putin 14 zile de la finalizarea izolarii pentru pacientii asimptomatici sau 14 zile de la disparitia simptomelor, pentru cei simptomatici.

b) Pentru persoanele care au s-au infectat DUPa prima doza de vaccin, specialistii recomanda continuarea schemei cu cea de-a doua doza, fara reluarea primei doze, la cel putin 14 zile de la finalizarea izolarii pentru pacientii asimptomatici sau 14 zile de la disparitia simptomelor, pentru cei simptomatici.

c) Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasma convalescenta este recomandat sa astepte 90 de zile pana la administrarea vaccinului, din cauza ca tratamentele mentionate pot reduce eficacitatea acestuia. Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fara simptome, sa nu se vaccineze pana nu trece perioada de timp precizata mai sus, in functie de situatie", a scris, duminica, 28 martie, Ministerul Sanatatii pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare