Boli

#remedii rapide #tratament herpes #tratament febra #boli Revelion #neplaceri An Nou

Te-ai imbolnavit chiar in pragul Revelionului? Cum sa-ti revii rapid!

Nimic nu iti poate strica mai mult distractia de Revelion decat ghinionul sa te imbolnavesti brusc, chiar in prag de Anul Nou. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la planurile tale. Ia masuri istete care te ajuta sa iti revii rapid si sa intampini anul 2015 in forma!

Micile probleme de sanatate in sezonul rece sunt frecvente, insa nu imposibil de gestionat. Iata cateva tehnici de vindecare in timp-record pentru afectiuni care ti-ar putea sabota Revelionul.

Febra

Ia repede un medicament cu acetaminofen, iti va ameliora febra imediat si te va tine departe de rapausul la pat. Bea cat mai multe lichide (apa plata, sucuri de fructe, supe usoare de legume si pui), pentru a preveni deshidratarea si deteriorarea starii tale generale. Nu incerca sa ignori febra! Odihneste-te si evita sa faci efort, sa iesi in oras cu prietenii etc.

Dureri sinusale

Foloseste un spray cu solutie salina pentru curatarea mucoasei nazale si eliminarea bacteriilor de la nivelul sinusurilor. Ia un medicament decongestionant pe baza de pseudoefedrina, care iti va contracta vasele sanguine inflamate, cauzatoare de durere. Poti lua si un medicament cu ibuprofen sau alt antiinflamator, care te va ajuta sa te simti mai bine. Nu te grabi sa iei antibiotice sau spray-uri nazale cu steroizi, iti poti agrava starea de sanatate!

Herpes

Aplica vaselina direct pe herpes, pentru a-l mentine hidratat (nu vrei sa se crape si sa sangereze!). Intreaba medicul daca poti lua in siguranta un medicament antiviral oral, care sa grabeasca vindecarea herpesului. Nu incerca sa il usuci cu alcool, apa oxigenata sau alte substante iritante. De asemenea, incearca sa nu il acoperi cu produse de machiaj (ii vei inrautati aspectul si il vei irita suplimentar).

Tulburari stomacale

Bea ceai de ghimbir (presara o lingurita de radacina de ghimbir taiata marunt peste o cana de apa fierbinte). Te va scapa rapid de greata, varsaturi, crampe stomacale sau diaree. Daca nu poti sa mananci nimic, consuma orez fiert sau paine prajita. Bea cat mai multe lichide si odihneste-te la pat pana la petrecerea de Revelion. Evita bauturile cu cafeina si alimentele greu de digerat.

Arsuri minore

Aplica imediat o compresa rece pe arsura sau lasa apa de robinet sa curga direct pe rana. Dupa ce pielea s-a racit, aplica un strat de unguent pe baza de vaselina si bandajeaza rana. Ia un antiinflamator care sa iti ameliorere durerea, daca te confrunti cu un disconfort accentuat.
 

Sursa foto: blisstree.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului