Boli

#sunete corp # wheezing #artroza #astm

Sunetele corpului tau, semnale de alarma! Ce boli ascund

Sunetele corpului tau pot fi o metoda de autodiagnosticare! Daca esti atent/a la ele, ti-ai putea identifica din timp problemele de sanatate. Medicul generalist francez Damien Mascret prezinta trei sunete care ar trebui interpretate ca semnale de alarma!


1. Respiratie zgomotoasa, wheezing

Daca ai o respiratie suieratoare permanenta, care se acutizeaza in perioada in care racesti sau ai bronsita, respiratie (cunoscuta ca wheezing, este cazul sa te programezi la medicul ORL-ist. “Suieratul nazal permanent poate fi cauzat de un obstacol, cum ar fi polipii nazali”, explica mediul francez pentru doctissimo.fr.

2. Suierat in plamani

Suflul suierat la inspiratie sau de expirare este semnul unei ingustare a calibrului cailor respiratorii superioare, atentioneaza dr Mascret. „Acest zgomot neobisnuit ar trebui sa sugereze o infectie pulmonara, astm sau bronsiolita la sugari. „Un copil care a inghitit un corp strain poate provoca, de asemenea, un suierat la fiecare miscare respiratorie”, spune medicul.

3. Articulatii care trosnesc

In mod normal, articulatiile care trosnesc nu ar trebui sa fie semn de ingrijorare. “Acest sunet este pus pe seama regenararii lichidlui articular”. Insa, atunci cand articulatiile trosnesc des si sunt insotite de durere, mai ales in cazul in care ai peste 45 de ani sau ai suferit un accident sportiv, este cazul sa mergi la medic. “O simpla radiografie va infirma sau confirma prezenta unei artroze”.

Sursa foto: forbes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare