Boli

#vopsire par #vopsea par #cancer

Studiu. Vopsitul parului frecvent creste riscul de cancer

Un studiu realizat de chirurgul Kefah Mokbel, din Londra, arata faptul ca femeile care isi vopsesc parul frecvent prezinta un risc de a dezvolta cancer mamar cu 14% mai mare decat cele care isi lasa parul in nuanta naturala.

 

Profesorul Mokbel, de la Princess Grace Hospital din Marylebone, Londra, recomanda ca femeile sa-si vopsizeze parul de cel mult 5 ori pe an. De asemenea, el recomanda utilizarea cat mai multor produse naturale pentru colorarea parului, scrie The Sunday Times.

"Am observat ca prin reclame, femeilor le este recomandat sa-si vopseasca parul la fiecare patru pana la sase saptamani. Trebuie retinut ca expunerea frecventa la colorantii pentru par poate contribui la sporirea sanselor de cancer mamar", a spus profesorul Mokbel.

El a mai precizat ca aceasta legatura nu este decat o corelatie facuta in urma observatiilor medicale, sustinand ca asocierea dintre utilizarea colorantilor de par si riscul de cancer la san nu reprezinta insa o dovada a unei relatii cauza-efect.

"Femeile ar trebui sa reduca expunerea la colorantii de par sintetici la 2-6 ori pe an si sa faca un screening mamar la varsta de 40 de ani. De preferat ar fi sa se aleaga colorantii de par care contin concentratia minima de amine aromatice (mai putin de 2%)", a scris, pe contul sau de Twitter, profesorul Kefah Mokbel.

Sanna Heikkinen, de la Institutul Cancerului din Finlanda, a anuntat faptul ca un studiu realizat in aceasta tara a gasit o legatura intre femeile care utilizeaza coloranti pentru par si probabilitatea de a dezvolta cancer de san. "Am observat o asociere statistica intre utilizarea colorantului de par si riscul de cancer de san", a spus ea. Insa, la fel ca si Mokbel, Heikkinen a subliniat ca oamenii de stiinta nu sunt in totalitate convinsi de o relatie cauza-efect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului