Boli

#tratament pacienti covid #anticorpi monoclonali #tratare pacienti covid #studiu

STUDIU! Tratamentul cu anticorpi monoclonali reduce cu 85% spitalizarile si decesele in randul pacientilor Covid din grupele de risc

In urma unui studiu s-a descoperit ca tratamentul cu anticorpi monoclonali reduce cu pana la 85% spitalizarile si decesele in randul persoanelor infectate cu noul coronavirus, care fac parte din grupele de risc.

 

Tratamentul este produs de GlaxoSmithKline (Gsk) si Vir Biotechnology. Reprezentantii companiilor au anuntat ca tratamentul lor cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19 a demonstrat, intr-un studiu avansat, o reducere semnificativa a spitalizarilor si deceselor in randul persoanelor vulnerabile in fata infectarii cu noul coronavirus. In plus, vestea si mai buna este ca acesta este eficient si in cazul infectiilor cu noile tulpini din Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia.

In urma rezultatelor promitatoare companiile doresc sa ceara autorizarea de urgenta a tratamentului in Statele Unite imediat dupa ce acesta va fi finalizat, mentionand ca decizia a fost luata la recomandarea unei comisii independente de monitorizare.

Tratamentul denumit VIR-7831 a redus numarul de pacienti spitalizati sau care si-au pierdut viata din cauza COVID-19 cu 85% comparativ cu grupul de test.

Studiul s-a axat pe tratarea timpurie a persoanelor care nu au fost spitalizate imediat dupa ce au contractat coronavirusul, dar care se aflau in grupurile de risc in ceea ce priveste COVID-19.

Vestile sunt cu atat mai bune, cu cat reprezentantii celor doua companii sustin ca datele de pana in prezent arata ca tratamentul este activ si impotriva variantelor depistate in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia.

Un alt studiu care a analizat efectele VIR-7831 asupra pacientilor spitalizati a fost oprit saptamana trecuta dupa ce datele au ridicat ingrijorari cu privire la posibilele beneficii ale acestuia.

Anticorpii monoclonali pot juca un rol cheie in protejarea persoanelor care nu dezvolta multi anticorpi in urma vaccinarii sau care nu pot fi inoculati, cum se poate intampla, spre exemplu, in cazul pacientilor cu cancer care au sistemele imunitare suprimate.

Tratamentele cu anticorpi dezvoltate de Eli Lilly si Regeneron Pharmaceuticals au fost autorizate pentru utilizare de urgenta in Statele Unite in luna noiembrie a anului trecut. Ulterior, tratamentul dezvoltat de Regeneron a fost aprobat si in Uniunea Europeana la finalul pe 26 februarie, relateaza HotNews.ro.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului