Boli

# scadere risc dementa #risc dementa #vaccin antigripal #vaccin

STUDIU! Riscul de dementa scade cu 14% in cazul celor care fac vaccinul contra gripei 6 ani la rand

Un studiu esfectuat pe un esantion de 70.000 de persoane arata ca riscul de dementa scade cu 14% in cazul persoanelor care se vaccineaza impotriva gripei. Conditia este ca acesta sa fie facut timp de minim 6 ani la rand. 

Oamenii de stiinta cred ca vaccinurile anuale, precum este vaccinul contra gripei, intaresc treptat sistemul imunitar imbatranit.

Potrivit studiului publicat in jurnalul Vaccine, cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii Saint Louis au analizat aproximativ 70.000 de persoane de peste 60 de ani.  Cercetatorii au monitorizat cati dintre acestia si-au facut vaccinul annual impotriva gripei si daca au dezvoltat ulterior dementa. 

Potrivit studului s-a descoperit o diferenta foarte mica intre cei care nu s-au vaccinat si cei care s-au imunizat annual timp de 4-5 ani. Insa, in cazul celor care s-au imunizat minim 6 ani la ran, a scazut simtitor riscul de dementa, procentul fiind de 14%.

Expertii spun ca nu exista dovezi care sa arate ca gripa cauzeaza dementa. Potrivit acestora ar fi vorba despre beneficiul administrarii vaccinului mai tarziu, in viata. 

Desi, de ani de zile, nu a existat nicio descoperire in privinta tratamentulului pentru Alzheimer, acum oamenii de stiinta cred ca vaccinurile, cum ar fi cel anti-gripal, ar putea juca un rol important in scaderea cresterii incidentei dementei la pacienti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare