Boli

# infectare coronavirus #coronavirus

STUDIU Risc mai mare de infectare cu COVID-19 in cadrul familiei decat in afara locuintei

Riscul de a te infecta cu coronavirus este mai mare acasa, de la membrii familiei, decat in afara locuintei, arata un studiu recent realizat de epidemiologii sud-coreeni.

Publicat de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, in cadrul studiului au fost monitorizati 5.706 de pacienti depistati pozitiv cu Covid-19 si a peste 59.000 de persoane care au intrat in contact cu bolnavii, informeaza Reuters.
Rezultatul studiului a aratat ca mai putin de 2% dintre oameni au luat virusul aflandu-se in afara locuintei, in timp ce aproape 12% dintre cei care au avut un membru al familiei bolnav de coronavirus au contractat virusul.

Risc mare de infectare de la adolescenti si batrani

Cercetatorii au descoperit ca rata de infectare la domiciliu a fost mai mare atunci cand printre primii infectati s-au aflat adolescenti si batrani.

"Acest lucru se datoreaza probabil faptului ca persoanele care fac parte din aceste categorii de varsta au nevoie de mai multa atentie si sunt mereu in stransa legatura cu ceilalti membri ai familiei, interactionand mai mult cu acestia" a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul Centrelor pentru controlul si prevenirea bolilor din Coreea de Sud, pentru Reuters.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare