Boli

#vaccin boala # persoane vaccinate covid #covid #studiu #vaccin

STUDIU! Persoanele tinere si sanatoase, care au trecut prin boala, trebuie sa se vaccineze impotriva Covid-19

Un studiu recent arata ca persoanele tinere, sanatoase, care au avut Covid-19 ar trebui sa se vaccineze. Potrivit studiului, aceste persoane ar trebui sa primeasca in continuare un vaccin pentru a preveni reinfectarea si pentru a incetini raspandirea bolii, sugereaza noi cercetari.

Studiul a fost realizat in randul a peste 3.000 de marinari americani sanatosi in perioada mai - noiembrie 2020. Majoritatea persoanelor din studiu au fost barbati cu varsta cuprinsa intre 18 si 20 de ani.

In urma acestui studiu, care a fost publicat joi in revista Lancet Respiratory Medicine s-a constatat ca aproximativ 10% dintre cei implicati in studiu, si care au avut infectii SARS-CoV-2, s-au reinfectat.

”Imunitatea nu este garantata de infectia din trecut, prin urmare vaccinarile care ofera protectie suplimentara sunt inca necesare pentru cei care au avut Covid-19”, a declarat co-autorul studiului, dr. Stuart Sealfon, profesor de neurologie si stiinte farmacologice la Scoala Icahn de Medicina de la Muntele Sinai.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare