Boli

#proteina umana #combatere alergii #alergii #astm

STUDIU! O proteina umana ar putea combate alergiile grave si astmul

Cercetatorii australieni au facut o descoperire care ar putea revolutiona medicina. Expertii de la Universitatea Nationala din Australia (ANU) au descoperit o preteina care ar pute combate astmul si anafilaxia.

 

Potrivit studiului publicat de acestia in revista de specialitate Cell, cercetatorii au dezvaluit ca descoperirea ar putea oferi solutia pentru impiedicarea organismului uman sa dezvolte alergii, boli autoimune si chiar astm.

Astfel, dupa cinci ani de studiu al sistemului imunitar, echipa de oameni de stiinta a descoperit ca neuritina impiedica organismul sa produca imunoglobulina E (IgE) in exces, un anticorp ce provoaca reactii alergice prin eliberarea de histamine.

"Am descoperit ca neuritina previne formarea excesiva de IgE, care este de obicei asociata cu unele forme comune de alergie si intolerante alimentare. Am demonstrat ca este unul dintre mecanismele propriii sistemului nostru imunitar de prevenire a autoimunitatii si alergiei, iar acum avem dovada, putem sa continuam sa valorificam acest lucru pentru tratament", a declarat coautoarea studiului, Carola Vinuesa, potrivit realitatea.net.

Oamenii de stiinta sunt optimisti ca aceste descoperiri pot sta la baza unor noi tratamente pentru alergii, astm si boli autoimune.

"Acesta ar putea fi mai mult decat un nou medicament; ar putea fi o abordare complet noua pentru tratarea alergiilor si a bolilor autoimune. Este o descoperire incredibila. Am observat ca in absenta neuritinei exista o susceptibilitate crescuta la deces din cauza anafilaxiei, ceea ce subliniaza rolul sau in prevenirea alergiilor care pun viata in pericol", a declarat Paula Gonzalez Figueroa, o alta coautoare a studiului, citata de site-ul ANU.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare