Boli

# coronavirus anticorpi #coronavirus

Studiu intr-un focar de coronavirus din Germania: doar 6% din persoanele infectate au ramas cu anticorpi

In urma unui studiu realizat intr-un oras focar din Germania s-a constatat ca doar 6% din persoanele infectate au ramas cu anticorpi pentru COVID-19, in timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testaţi pozitiv acum nu mai au deloc anticorpi, a anunţat marţi Institutul german pentru boli infecţioase Robert Koch, informează Reuters, potrivit Agerpres.

In cadrul studiului, intr-un focar din orasul Bad Feilnbach, din sudul Germaniei, au fost testate 2.153 de persoane între 23 iunie şi 4 iulie şi s-au descoperit astfel de 2,6 ori mai multe infectări decât se ştia anterior. In acest oraş a fost nevoie de evacuarea unui cămin de bătrâni în urma declanşării focarului.

Unele persoane infectate cu COVID-19 sunt asimptomatice ori au avut numai simptome uşoare, aşadar testele de anticorpi pot contribui la stabilirea adevăratei prevalenţe a bolii.

Studiul efectuat a relevat cea mai ridicată prevalenţă a virusului în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, circa 8%, a declarat la o conferinţă de presă Claudia Santos-Hoevener, şefă de proiect în cadrul RKI. Din rândul celor care au anticorpi, 14,5% nu au avut niciun simptom, în timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus acum nu mai au deloc anticorpi.

Prevalenţa bolii în oraşul Bad Feilnbach este mai redusă faţă de cea observată în urma unui studiu similar efectuat mai devreme în oraşul Kupferzell, unde 7,7% dintre rezidenţi aveau anticorpi, o posibilă explicaţie avansată de Claudia Santos-Hoevener pentru această diferenţă fiind faptul că nivelul anticorpilor scade odată cu trecerea timpului.

Cercetarea face parte dintr-un studiu mai amplu pe care RKI îl efectuează în oraşe germane şi institutul afirmă că doreşte să vadă şi alte rezultate înainte de a trage concluzii mai ample.
 

Sursa: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului