Boli

#scadere imunitate # eficacitate vaccin #covid #imunitate #studiu

STUDIU! Imunitatea persoanelor vaccinate scade alarmant dupa 6 luni de la efectuarea rapelului

Potrivit unui studiu britanic, protectia oferita de vaccinurile Pfizer/BioNtech si AstraZeneca scade drastic in decurs de sase luni. 

 

O analiza realizata de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu doua doze de vaccin al Pfizer/BionTech arata ca la o luna de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scazut la 74% dupa cinci-sase luni. In acelasi studiu, o analiza care a inclus peste 700.000 de persoane vaccinate cu doua doze de vaccin al Oxford-AstraZeneca arata ca eficacitatea a scazut de la 77% la o luna la 67% dupa patru-cinci luni, potrivit HotNews.ro.

Datele au fost colectate dupa 26 mai, cand varianta Delta a coronavirusului a devenit tulpina dominanta, a declarat Tim Spector conducatorul studiului ZOE Covid.

Pana in prezent, aproximativ 77% din populatia din Marea britanie, cu varsta de peste 16 ani, a primit doua doze de vaccin. Adica, aproximativ 42 de milioane de persoane, potrivit datelor oficiale.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare