Boli

# mutatii genetice coronavirus #mutatii genetice #coronavirus

STUDIU: Coronavirusul a suferit aproximativ 200 de mutatii genetice

Noi studii efectuate de cercetatorii de la Intitutul pentru genetica al University College London au identificat aproape 200 de mutatii genetice recurente ale noului cornavirus SARS-CoV-2. Acest lucru arata ca virusul s-a raspandit rapid, pe tot globul, inca de la finalul anului trecut si a invatat sa se adapteze la gazdele umane.

“Estimarile filogenetice sustin ideea ca pandemia de COVID-2 a inceput undeva in perioada 6 octombrie - 11 decembrie 2019, ceea ce corespunde cu momentul in care virusul a fost transmis la oameni”, a scris echipa de cercetatori condusa in colaborare de Francois Balloux, intr-un studiu publicat in jurnalul Infection, Genetics and Evolution, potrivit stirileprotv.ro.

Francois Balloux a declarat ca in urma analizei s-a constatat ca virusul a suferit si sufera in continuare mutatii genetice. Acesta a mai adaugat ca o mare parte din diversitatea genetica globala a virusului care provoaca COVID-19 a fost identificata in toare tarile intens afectate de epidemie.

Aceste date sugereaza ca SARS-CoV-2 s-a transmis pe scara larga la nivel mondial inca de la inceputul epidemiei, declara cerceratorul.

“Toate virusurile sufera mutatii in mod natural. Mutatiile in sine nu sunt un lucru rau si nu este nimic care sa sugereze ca SARS-CoV-2 sufera mutatii mai repede sau mai lent decat ar fi fost de asteptat. Pana in prezent, nu putem spune daca SARS-CoV-2 devine din ce in ce mai letal si mai contagios”, a mai spus Francois Balloux.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare