Boli

# focar de infectie #coronavirus #amenajare birou #birou

STUDIU CORONAVIRUS: Birourile open-space, focar de infectie!

Birourile open-space sunt un adevarat focar de infectii. Cercetatorii au demonstrat ca raspandirea coronavirusului se face foarte rapid in aceste spatii de lucru.

 

Studiul a fost realizat de Centrul de prevenire si control al bolilor din Coreea de Sud si publicat de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC). Cercetatorii au analizat un focar depistat la inceputul lunii martie intr-un call-center dintr-un complex mixt de birouri si rezidential de 19 etaje din Seul.

Focarul a aparut pe 8 martie intr-o cladire in care primele etaje erau ocupate de birourile mai multor firme, la ultimele opt etaje fiind apartamente rezidentiale.

Primul caz studiat a fost al unei persoane ce a prezentat simptome ale infectiei pe 22 februarie, iar o a doua persoana a prezentat primele simptome pe 25 februarie, dupa doar trei zile. Cu toate acestea, cele doua persoane nu lucrau la acelasi etaj si nu au intrat in contact una cu cealalta. Singurele locuri unde ar fi putut sa se intersecteze erau holurile si lifturile. 

Oamenii de stiinta au testat un numar de 1.143 de persoane din intreaga cladire pentru COVID-19. Dintre acestea, 97 au fost confirmate pozitiv, infectate cu COVID-19. Cele mai multe, adica 94, lucrau in acelasi loc, la acelasi etaj, intr-un call center cu 216 angajati.

In acest caz, cercetatorii au ajuns la rezultate alarmante! Rata de infectare cu noul coronavirus este de 43,5% pentru persoanele care lucreaza in acelasi birou, de tip open-space. In schimb, rata de infectare la nivelul intregii cladiri (de 19 etaje) este de 8,5%.

Concluzia finala a studiului sud-coreenilor este ca noul coronavirus se poate raspandi foarte rapid in medii deschise dar supraaglomerate, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare