Boli

#beneficii bere #bere

Studiu: Berea, un analgezic mai puternic decat paracetamolul

Doua halbe de bere te-ar putea scapa mai rapid de durerea de cap decat un paracetamol, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Greenwich. Autorii cercetarii avertizeaza totusi ca aceasta bautura trebuie consumata cu moderatie, informeaza independent.co.uk, preluat de news.ro.

Realizand o meta-cercetare, bazata pe 18 studii precedente, cercetatorii de la Universitatea Greenwich din Marea Britanie au descoperit ca doua halbe de bere pot sa reduca intensitatea disconfortului fizic cu 25%. Crescand concentratia de alcool din sange cu aproximativ 0.08%, aceasta bautura ofera organismului ”o mica ridicare a pragului de rezistenta la durere” si, din acest motiv, contribuie la o ”reducere - între moderata si consistenta - a intensitatii durerii”, afirma autorii cercetarii.

”Alcoolul este un analgezic eficient, care ofera o reducere relevanta din punct de vedere clinic a intensitatii durerii, fapt ce ar putea sa explice folosirea eronata a alcoolului de acele persoane care sufera de dureri persistente, în pofida consecintelor potential nocive ale acestei bauturi pe termen lung asupra sanatatii”, au explicat autorii studiului.

Nu este clar deocamdata daca alcoolul reduce durerea prin influentarea receptorilor cerebrali sau prin diminuarea sentimentului de anxietate, facandu-i pe oameni sa îsi spuna ca ”durerea nu mai este atat de puternica”.

”Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decat cele generate de paracetamol”, a declarat medicul Trevor Thompson, cercetator la Universitatea Greenwich din Londra si coordonator al studiului.
Totusi, expertii au lansat si un avertisment în aceasta privinta si au spus ca rezultatele noului studiu nu înseamna ca alcoolul este întotdeauna benefic, mai ales atunci cand este consumat în exces.

Sursa: rfi.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului