Boli

#aer casa #aer poluat

Studiu: Aerul din casa este mai poluat decat cel de afara

Aerul din casa ne poate face mai mult rau decat cel de afara. Potrivit unui studiu relizat de curand, aerul din locuinte este mai poluat decat cel pe care il respiram afara. 

Cele mai recente cercetari au aratat ca in multe locuinte se regaseste un amestec de poluanti emisi de materialele de constructie, mobilier si electroscanice. 

De asemenea, produsele de curatare sau substantele chimice pot afecta si ele calitatea aerului din case.  Un alt motiv pentru aerul nesanatos sunt locuitorii, de exemplu fumatorii sau chiar animalele de companie. Toate acestea sunt periculoase pentru grupurile vulnerabile precum copiii, varstnici sau persoanele care sufera de boli respiratorii sau cardiovasculare. 

Cum poti imbunatati calitatea aerului 

Aerisirea locuintei este esentiala pentru imbunatatirea calitatii aerului din interior. Expertii spun ca este importanta sa tii uscatorul in afara locuintei, iar substantele chimice, pesticidele sau alte produse pentru curatenie sa fie depozitate in afara spatiului in care locuiesti. In plus, indicat este sa limitezi utilizarea lucrurilor precum tigari sau lumanari si sa mentii ferestrele deschise cand folosesti produse pentru curatat. Mai mult, dupa dus, ventilatorul ar trebui sa functioneze timp de 60 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare