Boli

# Dr. Mihail Cristin Ichim #plante naturiste #studiu

Studiu. 94% dintre produsele pe baza de plante, goale de cotinut si contaminate

 

In ultimii ani, nu de putine ori ti-ai cumparat diverse produse naturiste, fiind convins ca asa iti vei face un mare bine si vei urma un stil de viata sanatos. Ei bine, cercetatorul roman dr. Mihail Cristin Ichim a descoperit ca in cazul multor produse exista diferente mari intre ceea ce se vinde si ce contine cu adevarat produsul.

Dr. Mihail Cristin Ichim a realizat un studiu si a descoperit ca 5.957 de produse din plante vandute in peste 37 de tari au fost testate in laboratoare din punct de vedere al amprentei ADN, pornind de la ingredientele mentionate pe eticheta, scrie Adevarul. Doctorul a obtinut date despre 5.755 de produse analizate in laboratoare din intreaga lume, dupa ce a consultat o serie de studii de specialitate din strainatate.

Substantele care produc moartea

Alte 202 de suplimente alimentare provenite din mai multe tari europene (Romania, Norvegia, Cehia, Franta, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie sau Germania) au fost testate in cadrul unui proiect separat initiat si coordonat de catre acesta. Din Romania au provenit 70 de produse care au fost testate la laboratorul din Piatra Neamt al INCDSB.

Cercetatorul roman a constatat ca un procent de 27% dintre produsele pe baza de plante comercializate la nivel global nu erau autentice! Dintre cele 70 de suplimente alimentare vandute in Romania si testate la noi, numai patru au fost conforme cu ceea ce scria pe eticheta, ceea ce a facut ca 94% din ele sa fie considerate denaturate..

Acelasi studiu a mai aratat ca in afara speciilor adulterate, in produsele pe baza de plante s-a mai gasit o serie de substante contaminate sau reziduuri daunatoare, precum praf, polen, insecte, rozatoare, paraziti, microbi, ciuperci, mucegaiuri, micotoxine, pesticide, bifenili policloruraţi (PCB), metale grele toxice, radioactivitate, impuritati, reziduuri de solventi, medicamente cu prescripţie medicală sau ilegale.

Australia, tara cu cele mai multe produse denaturate

Consumul de suplimente alimentare adulterate a avut ca efecte secundare severe aparitia unor cazuri de ”agranulocitoza, meningita, insuficienta a mai multor organe, accident vascular cerebral perinatal, otravire cu arsenic, plumb sau mercur, malignitati sau carcinoame, encefalopatie hepatica, sindrom hepatorenal, nefrotoxicitate, rabdomioliza, acidoza metabolica, insuficienta renala sau hepatica, edem cerebral, coma, hemoragie intracerebrală sau chiar decesul”, este concluzia la care a ajuns doctorul Ichim, potrivit Adevarul.

Proportia produselor adulterate a variat semnificativ de la un continent la altul, cea mai mare rata fiind inregistrata in Australia (79%), urmata de America de Sud (67%) si apoi Europa (47%), America de Nord (33%), Africa (27%) si Asia (23%).

In noua tari au fost analizate mai mult de 100 de produse pe baza de plante, iar rata cea mai mare de suplimente alimentare neconforme din aceste state a fost inregistrată de catre Brazilia (68%), urmata la distanta de Taiwan (32%), India (31%), SUA (29%), Malaezia (24%), Japonia (23%), Coreea de Sud (23%), Thailanda (20%) si China (19%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare