Boli

#sanatate psihica #ucraina #razboi #romani #studiu

STUDIU! 90% dintre romani, afectati de razboiul din Ucraina

90% dintre romani sunt afectati psihic de razboiul din Ucraina, arata datele unui studiu desfasurat online in cadrul campaniei "Luna Asigurarilor de Sanatate".

 

Mai mult, datele colectate arata ca 70% dintre romani si-au schimbat rutina in urma evenimentelor de la granita tarii.

Doar 13% dintre respondenti au afirmat ca situatia din Ucraina nu le-a afectat deloc starea psihica. In schimb, 34% estimeaza ca au fost afectati negativ "intr-o oarecare masura", 27% - intr-o mica masura, iar 19% - intr-o mare masura de conflictul din tara vecina.

De asemenea, 36% dintre respondenti estimeaza ca rutina lor zilnica sau obiceiurile lor sanatoase le-au fost afectate intr-o mica masura, 30% - intr-o oarecare masura, iar 11% - intr-o mare masura de aceasta situatie. Doar 26% dintre participantii la sondaj au declarat ca rutina acestora nu a fost afectata de conflictul din Ucraina.

Sanatatea psihica a romanilor afectata deja de pandemie, la inceputul razboiului

Sanatatea psihica a romanilor a fost afectata, de asemenea, de pandemie de Covid-19. Prin urmare, pe un fond psihologic deja afectat, razboiul a afectat si mai mult sanatatea psihologica a romanilor.

Potrivit studiului efectuat, peste 80% dintre respondenti au declarat ca pandemia le-a afectat sanatatea pihica. Doar 12% dintre participantii la sondaj au declarat ca pandemia nu le-a afectat deloc starea psihica. 32% estimeaza ca au fost afectati negativ "intr-o oarecare masura", 30% - intr-o mica masura, iar 24% - intr-o mare masura.

Studiul privind sanatatea individuala s-a desfasurat online in perioada 1 - 11 martie 2022 pe un esantion de 2.105 persoane.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare