Boli

# femei infectii urinare #infectii urinare

Stiai ca infectiile urinare afecteaza cel putin 5 din 10 femei. Cum le poti trata

Cel putin 5 femei din 10 au macar o infectie urinara in timpul vietii. Statisticile arata ca este mai frecventa in randul femeilor decat al barbatilor, iar gravidele, lauzele si pacientele aflate la menopauza reprezinta o categorie aparte predispusa la episoade repetate de infectii urinare. Pe langa acest lucru, in sezonul estival sunt mai frecvente problemele tractului urinar decat in celelalte luni ale anului.

Infectiile urinare pot sa apara la orice varsta, insa pentru 50% dintre femeile diagnosticate patologia recidiveaza deoarece tratamentul nu este dus pana la capat. Oricare ar fi varianta de tratament pe care pacientele il urmeaza, medicii subliniaza ca este important sa nu se renunte la tratament chiar daca starea se imbunatateste si durerea dispare dupa cateva zile de la administrare. 

Simptomele infectiilor tractului urinar

Potrivit dr. Alina-Elena Bordea, medic ginecolog, cele mai frecvente simptome care aduc pacientele la medic sunt:

- dureri la urinare,

- dureri in zona abdomenului inferior,

- senzatia de arsura,

- febra,

- urinari frecvente (inclusiv in timpul noptii).

In cazul gravidelor sau femeilor la menopauza, aceste simptome sunt mai accentuate.

Cauzele aparitiei infectiilor urinare

Vara este anotimpul cand infectiile urinare sunt mai frecvente decat in restul anului din cauza deshidratarii corpului, ceea ce faciliteaza dezvoltarea bacteriilor.

Printre cele mai frecvente cauze care duc la aparitia afectiunilor tractului urinar se numara

- igiena deficitara sau exagerata,

- golirea incompleta a vezicii urinare,

- contactul sexual,

- baia in piscina neigienizata,

- folosirea cateterelor urinare sau folosirea toaletelor publice.

Potrivit conf. dr. Razvan Bardan, medic urolog, expunerea la frig, baia in piscina sau in mare contribuie, de asemenea, la aparitia acestei patologii, deoarece scade mecanismul de aparare la nivelul vezicii urinare.

Prevenirea si tratarea infectiilor tractului urinar: ITU-STOP

Femeile cu infectii urinare au la dispozitie solutii eficiente. Unul dintre acestea este ITU-STOP, un supliment alimentar cu formula unica si concentrata, care asigura o protectie dubla impotriva infectiilor de tract urinar acute si repetate. ITU-STOP ajuta la prevenirea cistitelor de cauza hormonala, care apar in sarcina sau la femeile cu menopauza ori in urma utilizarii cateterelor urinare.

Medicii urologi si ginecologi recomanda acest supliment deoarece contine ingrediente dovedite stiintific ca fiind eficiente: este vorba despre o formula speciala cu D-manoza 500 mg, proantocianidine (PACs) 30%, ce provin din extract natural de merisoare si concentrat de rachitele liofilizate, ce au un continut de vitamina C, sprijina imunitatea si creste aciditatea PH-ului urinei, deci are rol de impiedicare a dezvoltarii bacteriilor. Astfel, este un uroseptic natural si are un efect antiinflamator puternic.

Mai mult decat atat, nu are efecte secundare si nici nu interactioneaza cu alte medicamente. Desi poate fi utilizat in combinatie cu antibiotice, are si efect de antibiotic natural.

Dr. Alina-Elena Bordea, medic ginecolog, supraspecializare in infertilitate/histeroscopie, si conf. dr. Razvan Bardan, medic urolog, supraspecializare in ecografie generala, au acordat un interviu pe Pacientul 2.0, cea mai mare platforma de sanatate din Romania. In timpul discutiei, medicii au vorbit despre simptomele infectiilor urinare si cum pot fi tratate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare